Adres : Örnek Mahallesi Libadiye Caddesi No:131-133, 34704 Ataşehir/İstanbul
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2023-034
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
14.07.2023
Revizyon Tarihi
22.08.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
14.07.2028
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil hariç) |
Rutubet Tayini |
TS EN ISO 712 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Nişasta ve ürünleri hariç) |
Ham Kül Tayini |
TS EN ISO 2171 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Ham Yağ Tayini |
İşletme İçi Metot -
ML-6.01-011-Rev 08 (Tecator app. Notes / Gerhardt App. Notes'dan modifiye
edilmiştir) |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Ham Protein Tayini |
İşletme İçi Metot - ML-6.01-011-Rev 08 (Tecator app. Notes / Gerhardt App. Notes'dan modifiye edilmiştir) |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Nişasta Tayini |
ICC No 123/1 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Enerji Değeri ve Besin Öğesi
Miktarlarının Hesaplanması Analizi |
29960 Sayılı Resmi Gazete TGK
Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Zearalenon (ZON) Tayini |
İşletme İçi Metot-ML-6.01-890
Rev 02 (R-Biopharm RP91/RP90.V13’den modifiye edilmiştir) |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini |
İşletme İçi Metot –ML-6.01-891
Rev 03 (R-Biopharm A18-P07.V1’den modifiye edilmiştir) |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Deoksinivalenol (DON) Tayini |
İşletme İçi Metot – ML-6.01-888
Rev 08 (R-Biopharm P50.V10’den modifiye edilmiştir) |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Okratoksin A Tayini |
AOAC 2000.03 |
Bebek Maması |
Aflatoksin M1 Tayini |
TS EN ISO 14501 |
Bebek Maması, |
Melamin Analizi |
İşletme İçi Metot-ML-6.01-896
Rev 05 (Agilent Application Note-Quantitative Liquid Chromatography Analysis
of Melamine in Dairy Products’den modifiye edilmiştir) |
Bebek Mamaları |
Nitrit ve Nitrat Tayini |
İşletme içi metot-ML-6.01-148
Rev 03 (TS EN 12014-4, TS EN 12014-2’den modifiye edilmiştir) |
Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Seçilmiş Bazı Polisiklik
Aromatik Hidrokarbonların |
İşletme İçi
Metot-ML-6.01-895-Rev 01 (Agilent Application Note (Analysis of Polycyclic
Aromatic Hydrocarbons in Fish With Agilent Bont Elut Quechers AOAC kit and
HPLC-FLD) |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Okratoksin A Tayini |
AOAC 2000.03 |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Zearalenon (ZON) Tayini |
İşletme içi
metot-ML-6.01-311-Rev 03 (R-Biopharm A4-RP91.V1’den modifiye edilmiştir) |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Deoksinivalenol (DON) Tayini |
İşletme içi metot-ML-6.01-310-Rev
04 (R-Biopharm A2-P50.V8’den modifiye edilmiştir) |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Aflatoksin B1 ve
Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2)
Tayini |
AOAC 2000.16 |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları
(Mısır Bazlı) |
Fumonisin (FB1 + FB2)
Tayini |
AOAC 2001.04 |
Fındık ve Fındık Ezmesi |
Aflatoksin B1 ve
Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2)
Tayini |
AOAC 999.07 |
Çikolata |
Toplam Kakao Kuru Maddesi Tayini |
TS 7800 |
Çikolata (İçilebilir,
Sürülebilir), Çikolata, Diyabetik Gıdalar (Çikolata, Gofret, Reçel, vb) |
Yağsız Kakao Kuru Maddesi Tayini |
TS 7800 |
Çikolata |
Ham Yağ Tayini |
Tecator Application Notes
ASN3121 Gerhardt Application Notes B.1.9.4.1 |
Çikolata |
Teobromin Tayini |
TS 7800 |
Kuru İncir |
Aflatoksin B1 ve
ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini |
JOAC Int. Vol 88, No 2 |
Antep Fıstığı |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini |
AOAC 999.07 |
Yağlı Tohumlar |
Aflatoksin B1 ve
ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini |
AOAC 999.07 |
Kuru Meyveler |
Aflatoksin B1 ve ToplamAflatoksin
(B1+B2+G1+G2) Tayini |
AOAC 999.07 |
Kuru Meyveler |
Okratoksin A Tayini |
R-Biopharm A17-P14.V20 |
Kuru Meyveler |
Nem Tayini |
TS 485 |
Baharatlar (Tane, Öğütülmüş Yaprak)
ve Baharat Karışımları, Susam, Çeşni Maddeleri |
Aflatoksin B1 ve
ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini |
R-Biopharm A9-P07.V3 |
Baharatlar ve Baharat
Karışımları, Çeşni Maddeleri |
Uçucu Yağ Miktarı Tayini |
TS EN ISO 6571 |
Baharatlar ve Baharat
Karışımları, Çeşni Maddeleri |
Kül Tayini |
TS 2131 ISO 928 |
Baharat, |
Rutubet Tayini |
AOAC 986.21 |
Kırmızı Biber, |
Okratoksin A Tayini |
İşletme içi metot-ML-6.01-887
Rev 03 (R-Biopharm, A3-P14.V10’dan modifiye edilmiştir) |
Mısır ve Mısır Bazlı Ürünler |
Fumonisin (FB1 + FB2)
Tayini |
AOAC 2001.04 |
Kahve |
Okratoksin A Tayini |
R-Biopharm, A1-P14.V11 |
Kahve |
Kafein Tayini |
TS ISO 20481 |
Kahve |
Toplam Kül Tayini |
TS EN ISO 2171 |
Kahve |
Suda Çözünen Kül Tayini |
TS 13423 |
Çekirdek Kahve |
Kusurlu Taneler Tayini |
TS ISO 10470 |
Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve |
Petrol Eteri Ekstraktı Tayini |
TS 13423 |
Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve |
Suda Çözünen Kül Tayini |
TS 1567 |
Kavrulmuş Kahve |
Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler
Tayini |
TS ISO 10470 |
Gıda |
Sukraloz Tayini |
TS EN 16155 |
Gıda |
Sitrik Asit Tayini |
İşletme içi metot-ML-6.01-176
Rev 03 (Chelab MP-0369’den modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Ham Protein Tayini |
İşletme İçi
Metot (ML-6.01-811, Rev No:10) (Gerhardt Application Notes A.1.0 Guide for
Nitrogen Determination- Kjeldahl Analysis A.1.1.1. Nitrogen in Milk and Dairy
Products A.1.1.3 Nitrogen Determination in Meat and Meat Products A.1.1.5
Nitrogen Determination in Grain and Grain Products ‘ tan modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Diyet Lifi Tayini |
AOAC 991.43 |
Gıda |
Toplam Şeker Tayini |
TS 1466 |
Gıda |
Nişasta Tespiti |
EC 213/2001 |
Gıda |
Su Aktivitesi |
TS 7474 |
Ekstrakte Edilen Yağda -Gıda |
Peroksit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 8b-90 |
Gıda |
Ham Selüloz Tayini |
Gerhardt Application Notes
D.7.1, D.7.b |
Gıda |
%10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül |
TS 2133 ISO 930, TS 2383, TS
7474, TS 4500, TS 2284, TS 4681, TS 2639, TS 5000, TS 4600 ISO 3720, TS
13423, TS ISO 763 |
Gıda |
Boya/Gıda
Boyası Miktar Tayini |
NMKL 130 |
Gıda (Şarap hariç) |
Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd),
Arsenik (As), Civa (Hg), Demir (Fe), Kalay (Sn), Bakır (Cu), Çinko (Zn),
Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Sodyum (Na), Potasyum (K), Alüminyum (Al),
Nikel (Ni) ve Fosfor (P) Tayini |
|
Gıda (Peynirler hariç) |
Natamisin Tayini |
TS EN ISO 9233-2 |
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış
Tüm Gıdalar |
Gluten Miktar Tayini |
ELISA Kit Prosedürü (AOAC
Official Method 2012.01 R-biopharm RIDASCREEN Gliadin R7001 Kiti) |
Gıda Katkı Maddeleri |
Sülfatlandırılmış Kül Tayini |
Food Chem. Codex, 12 th Edition |
Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz
Şurubu, Dekstroz Monohidrat, Susuz Dekstroz, |
Sülfatlandırılmış Kül Tayini |
TGK İnsan Tüketimine Sunulan
Şekerlerin Analiz Yöntemleri Tebliği, Tebliğ No:2002/26 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
HMF Tayini |
IHC (Bölüm no 5) |
Meyve suları, konsantreden
üretilen meyve suyu ve meyve nektarları, Bebek ve küçük çocuklar için
üretilen elma suyu ve katı haldeki elma ürünleri (elma kompostosu ve elma
püresi dahil) |
Patulin Tayini |
TS EN 14177 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Nitrit ve Nitrat Tayini |
TS EN 12014-2 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Kül Tayini |
TS EN 1135 |
Meyve Nektarları, Meyve Suları
ve Konsantreleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı, Gazsız) |
Laktik Asit Tayini |
İşletme İçi
Metot (ML-6.01-036, Rev No:7) (R-Biopharm Kit Metodundan modifiye edilmiştir)
TS EN 12631 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Asitlik Tayini |
TS 1125 ISO 750 |
Katı ve Sıvı Yağlar |
Asit Değeri Tayini |
AOCS Cd 3d-63 |
Katı ve Sıvı Yağlar |
Serbest Yağ Asitliği Tayini
(Oleik asit cinsinden) |
AOCS Cd 3d-63 |
Bitkisel Katı Yağlar |
Tuz Tayini |
TS 2812 |
Bitkisel Yağlar |
Sterol Kompozisyonu |
COI/T.20/DOC. NO 26 |
Bitkisel Yağlar |
Cold Test |
AOCS Cc 11-53 |
Hayvansal, Bitkisel ve Ekstrakte
Edilebilen Yağlar |
Yağ Asitleri Kompozisyonu – Trans yağlar,
Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli Doymamış Yağ Asitleri-Çoklu
Doymamış Yağ Asitleri Tayini GC-FID Metodu |
|
Bitkisel Yağlar |
Polar Madde Tayini |
AOAC 982.27 |
Bitkisel Yağlar |
Vitamin E (alfa-beta-gama-delta
tokoferol) Analizi |
IUPAC 2.432 |
Bitkisel Sıvı Yağlar |
İyot Sayısı (İyot Değeri Tayini) |
AOCS Cd 1-25 |
Bitkisel Sıvı Yağlar |
Peroksit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 8b – 90 |
Bitkisel Yağlar |
Sabunlaşma Sayısı Tayini |
AOCS Cd 3 – 25 |
Bitkisel Yağlar |
Mineral Yağ Aranması |
TS 5039 |
Bitkisel Yağlar |
Nem ve Uçucu Madde Tayini |
TS EN ISO 662 |
Bitkisel Sıvı Yağlar |
Sabunlaşmayan Madde Tayini |
AOCS Ca 6a-40 |
Bitkisel Yağlar |
Seçilmiş Bazı Polisiklik
Aromatik Hidrokarbonların Tayini |
İşletme İçi
Metot-ML-6.01-186-Rev 03 |
Bitkisel ve Hayvansal Yağlar |
Kırılma İndisi Tayini |
TS EN ISO 6320 |
Yağlar |
Renk Tayini |
TS ISO 15305 |
Zeytinyağı |
Yabancı Yağların Tespiti |
COI/T.20/Doc No 25 |
Zeytinyağı |
Yağ Asidi Metil Esterleri
(FAME), Yağ Asidi Etil Esterleri (FAEE) Tayini |
COI/T.20/Doc No 28 |
Zeytinyağı |
Mumsu Maddeler (Wax) Tayini |
COI/T.20/Doc No 28 |
Zeytinyağı |
Stigmastadien Miktarı Tayini |
COI/T.20/Doc No 16 |
Zeytinyağı |
Biofenol (Polifenol) Tayini |
COI/T.20/Doc No 29 |
Zeytinyağı |
Triacylglycerol (TAG) ve
di-acylglycerols (DAG) Tayini |
COI/T.20/Doc No 32 |
Zeytinyağı |
Gerçek ve Teorik
Triacilgliseroller Arasındaki Farkın ECN 42 ile Belirlenmesi |
COI/T.20/Doc. No. 20 |
Zeytinyağı |
2-Gliseril Monopalmitat Tayini |
COI/T.20/Doc No 23 |
Zeytinyağı |
UV Işığında Özgül Absorbans
Analizi |
COI/T.20/DOC. No. 19 |
Peynirler |
Toplam Kuru Madde Tayini |
TS EN ISO 5534 |
Peynirler |
Yağ Miktarı Tayini |
TS ISO 3433 |
Peynirler |
Ham Kül Tayini |
AOAC 935.42 |
Peynirler |
Tuz Miktarı Tayini |
TS EN ISO 5943 |
Peynirler |
Natamisin Tayini |
TS EN ISO 9233-2 |
Peynirler |
Ağırlık Kontrolü |
TGK Peynir Tebiliği Tebliğ No
2015/6 |
Peynirler |
Yağsız Peynir Kitlesindeki Nem
Oranı % (PYKN %) |
TGK 2015/6 |
Süt |
Kir Tayini |
TS 1018 |
Yoğurt |
Yağ ve Yağsız Kuru Madde Tayini |
TS 1330 |
Süt |
Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde
Tayini |
TS 1018 İşletme içi
metot (ML-6.01-129, Rev No:9) Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber
Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.1 Milk |
Süt |
Yoğunluk Tayini |
TS 1018 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Laktoz Tayini |
ISO 22662 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Titre Edilebilir Asitlik Tayini |
TS 6800, TS 1018, TS 1192, TS
591, TS 3001, TS 3002, TS 12513, TS 1330, TS 4680, TS 1329 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Yağ Tayini |
TS EN ISO 7208 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Jelatin Aranması |
AOAC 920.106 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Enerji Değeri ve Besin Öğesi
Miktarlarının Hesaplanması Analizi |
26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı
TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği |
Süt ve Süt Ürünleri |
Bitkisel Yağ Aranması |
COI/T.20/DOC. NO 30 |
Dondurma |
Yağsız Kuru Madde Tayini |
TS 4265, TS EN ISO 2450, TS
11378, TS ISO 3728 |
Et ve Et Ürünleri |
Rutubet Tayini |
TS 1743 ISO 1442 |
Et ve Et Ürünleri |
Ham Yağ Tayini |
İşletme içi
metot (ML-6.01-812, Rev No:7) (Gerhardt Application Notes B.1.3’den modifiye
edilmiştir.) |
Et ve Et Ürünleri |
Kolojen Bağdoku Miktar Tayini
(Hidroksiprolin) |
AOAC 990.26 |
Et ve Et Ürünleri |
Kolajen Bağ Doku/Ham Protein
Oranı Hesaplanması |
Hesaplama |
Et ve Et Ürünleri |
Nem / Ham Protein Oranı
Hesaplanması |
Hesaplama |
Et ve Et Ürünleri |
Ham Yağ / Ham Protein Oranı
Hesaplanması |
Hesaplama |
Et ve Et Ürünleri |
Nitrit ve Nitrat Tayini |
TS EN 12014-4 |
Et ve Et Ürünleri |
Klorür Tayini |
TS 1747-1 ISO 1841-1 |
Et ve Et Ürünleri |
Nişasta Tayini |
TS 6812 |
Et ve Et Ürünleri |
Kül Tayini |
TS 1746 ISO 936 |
Et ve Et Ürünleri |
Enerji Değeri ve Besin Öğesi
Miktarlarının Hesaplanması Analizi |
26.01.2017 tarihli ve 29960
Sayılı TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği |
Soya İçermeyen veya İz Miktarda
İçeren Gıdalar |
Alerjen Tespiti (Soya Proteini
Aranması) |
ELISA Kit Prosedürü (R-biopharm
RIDASCREEN FAST Soya R7102) |
Konserve Gıdalar |
%Dolum Oranı (Tepe Boşluğu ve
Dolum Oranı Tayini) |
TS 2664 |
Konserve Gıdalar |
Tuz Tayini (salamurada) |
TS 382 |
Konserve Gıdalar |
Tuz Tayini |
TS 2664 |
Su Ürünleri |
Histamin Tayini |
NMKL 196 |
Su Ürünleri |
Uçucu Bazik Azot Miktarı (TVB-N) |
TGK 2012/73 |
Alkolsüz İçecekler |
Kinin Tayini |
TS 12625 |
Alkolsüz İçecekler |
Etil Alkol Analizi |
AOAC 983.13 |
Bal |
Elektriksel İletkenlik Tayini |
IHC (Bölüm no 2) TS 13366 |
Bal |
İnvert Şeker Tayini |
TS 3036 |
Bal |
Prolin Tayini |
IHC (Bölüm No 10) |
Şeker |
Polarizasyon değeri |
TS 861 |
Reçeller |
Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı |
TS 3958, TS 4186, TS 4187, TS
4188, TS 5135, TS 5136 |
Çay |
Toplam Toz Çay Miktarı |
TGK 2015/30 |
Siyah Çay |
Toplam Kül Tayini |
TS 1564 |
Çay |
Kafein Tayini |
TS ISO 10727 |
Tahin, Tahin helvası, Yaz
Helvası |
Tahin Miktarı (Susam Yağı ve
Tahin Miktarı) Tayini |
TS 2590, TS 2589, TS EN ISO 734 |
Ekmek, Galeta, Milföy Hamuru |
Tuz Tayini |
TS 5000 |
Baklagiller |
Nem Miktarının Tayini |
TS ISO 24557 |
Mayonez, Tereyağ |
Tuz Tayini |
TS ISO 1738 |
Zeytin |
Tuz Tayini |
TS 774 |
Kuruyemişler |
Tuz Tayini |
TS 1279 |
Turşu |
Tuz Tayini |
TS 11112 |
Yem ve |
Ham Selüloz Tayini |
İşletme İçi
Metot (ML-12.02-022, Rev No: 2) (Gerhardt App. Notes 5.2.1 ten modifiye
edilmiştir.) |
Yem ve |
Rutubet Tayini |
EC 152/2009 |
Yem ve |
Ham Kül Tayini |
TS ISO 5984 |
Yem ve |
Ham Yağ Tayini |
İşletme İçi
Metot (ML-12.02-021; Rev 5) (Gerhardt App. Notes B.0 Extraction Basics B.0.1.
Guideline Procedure Fat Determination aplikasyon metodundan modifiye
edilmiştir) |
Yem ve |
Ham Protein Tayini |
İşletme İçi
Metot (ML-12.02-016, Rev No: 6) (Gerhardt App. Notes 1.2 Nitrogen
Determination in Feedstuff ndan modifiye edilmiştir.) |
Yem ve |
Tuz Tayini |
TS 8674 |
Yem ve |
Nişasta Tayini |
EEC 123/6 |
Yem ve |
Toplam Şeker Tayini |
EC First Comm. Dir. No L 71/250 |
Yem ve |
Kalsiyum Tayini |
AOAC 927.02 |
Yem ve |
Toplam Fosfor Tayini |
EC 152/2009 |
Yem ve |
Peroksit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 8b-90 |
Yem ve |
Metabolik Enerji Hesaplanması |
TS 9610 |
Yem ve |
Hazmolabilir Protein Tayini |
EEC Third Comm. Dir. 123/6/EEC |
Yem ve |
% Hazmolma Derecesi |
Hesaplama |
Yem |
Üre Tayini |
EEC, Second Comm.Dir. No L
54/19-20, 2009 |
Gıda ile Temas Eden Seramik
Madde ve Malzemeler |
Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd)
Tayini |
84/500/EC |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Yapı Tayini |
İşletme İçi Metot -
ML-6.01-823/Rev 03 (FT-IR Metodu ATR Aldrich Library metodundan modifiye
edilmiştir.) |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 1- Tam Daldırma Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-3 Metot 1 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 2- Hücre Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-3 Metot 2 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 3- Torba Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-3 Metot 3 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 4- Ters Torba Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-3 Metot 4 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 5- Doldurma Metodu |
TS EN 1186-1, EN 1186-3: Metot 5 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Metot 1- Tam Daldırma |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 1 International Olive Oil Council COI/T.20/Doc.No
33 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Metot 2- Hücre Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 2 International Olive Oil Council
COI/T.20/Doc.No 33 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde
ve Malzemeler |
Bitkisel Yağlarda Toplam
Migrasyon Analizi Metot 3- Torba Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 2 International Olive Oil Council
COI/T.20/Doc.No 33 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Metot 4- Ters Torba Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 2 International Olive Oil Council
COI/T.20/Doc.No 33 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Malzemeler |
Alüminyum (Al), Nikel (Ni),
Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Baryum (Ba), Lityum (Li), Mangan (Mn),
Kobalt (Co) Salımı Tayini |
EN 13130-1 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon
[2,2-bis(4-hydroxyphenyl) propane (BisphenolA)] AnaliziHPLC-FLD Metodu |
TS EN 14350-2 TS 1186-1 |
Gıda ile Temas Eden Plastik
Madde ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon Primer Aromatik Aminlerin (PAA) Tayini [27 adet] -(2,4,5-Trimethylaniline;
2,4-Dimethylaniline; 2,4-Toluenediamine; 2,6-Dimethylaniline;
2,6-Toluenediamine; 2-Methoxy-5-Methylaniline; 2-Methyl-5-nitroaniline;
2-Naphthylamine; 3,3'-Dichlorobenzidine; 3,3-Dimethylbenzidine;
4,4’-Methylenedianiline; 4,4'-Diamino diphenylsulfide;
4,4-Diaminodiphenylether; 4,4'-Methylenebis(2chloroaniline);
4,4-Methylenedi-o-toluidine; 4-Aminoazobenzene; 4-Aminobiphenyl;
4-Chloro-Aniline; 4-Chloro-o-Toluidine; 4-Methoxy-mphenylenediamine; Aniline;
Benzidine; m-Phenylenediamine; o-Amino azotoluene; oAnisidine;
o-Dianisidine; o-Toluidine) LC-MSMS Metodu |
EUR 24815 EN 2011 Method D |
Gıda ile Temas Eden Kağıt ve
Karton Malzemeler |
Toplam Migrasyon Analizi |
TS EN 14338 |
Gıda ile temas eden kağıt,
plastik madde ve malzemeler |
Spesifik Migrasyon |
EUR 24815 EN 2011 |
Gıda |
Aerobik Koloni Sayımı |
FAO Manual of Food Quality
Control Bölüm 2 |
Gıda |
Aerobik Koloni Sayımı |
TS EN ISO 4833-1 |
Gıda |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların
Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler) |
ISO 6888-1 |
Gıda |
Enterobacteriaceae Aranması ve
Sayımı |
TS EN ISO 21528-1 |
Gıda |
Enterobacteriaceae Aranması ve
Sayımı |
ISO 21528-2 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı |
TS ISO 16649-2 |
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri hariç) |
Escherichia coli Sayımı |
ISO 16649-3 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı |
ISO 7251 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı |
TS ISO 4831 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı |
TS ISO 4832 |
Gıda |
Küf ve Maya Sayımı |
ISO 21527-1 |
Gıda |
Bacillus cereus Sayımı |
TS EN ISO 7932 |
Gıda |
Sülfit İndirgeyen Anaerobik
Bakteri Sayımı |
ISO 15213-1 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AFNOR BIO-12/09-07/02 (VIDAS
LMO2) |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
TS EN ISO 11290-1 |
Gıda |
Listeria monocytogenes /
Listeria spp. Aranması |
NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS
Listeria Duo (LDUO) |
Gıda |
Listeria spp Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda |
Fekal Koliform Bakteri Sayımı |
Hygiène alimentaire, Législation
et Réglementation, Les éditions des Journaux offıciels |
Gıda |
Laktik Asit Bakterilerinin
Sayımı |
ISO 15214 |
Et ve Et Ürünleri |
Pseudomonas spp. Sayımı |
TS EN ISO 13720 |
Gıda |
Escherichia coli O157 Aranması |
TS EN ISO 16654 |
Gıda |
Isıya Dirençli Campylobacter
spp. Aranması |
AFNOR BIO 12/29-05/10 |
Gıda |
Staphylococcal Enteretoksin
Aranması |
AOAC 2007.06 |
Gıda |
Isıya Dirençli Campylobacter
spp. Aranması |
TS EN ISO 10272-1 |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
NF-BIO-12/32-10/11 VIDAS
UP SPT |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy
Salmonella (SLM) |
Ekmek |
Rope Sporu Sayımı |
TS 5000 |
Ekmek Mayası (Yaş ve Kuru) |
Rope Sporu Sayımı |
TS 3522 |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 6579-1 |
Gıda |
Vibrio spp. Vibrio cholerae,
Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio vulnificus Aranması |
ISO/TS 21872-1 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Cronobacter spp. Aranması |
ISO 22964 |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 6579-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Enterobacteriaceae Sayımı |
ISO 21528-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Koliform Bakteri Sayımı |
TS ISO 4832 |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Aerobik Koloni Sayımı (30 0C)'de |
ISO 4833-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Listeria monocytogenes / Listeria
spp. Aranması |
NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS
Listeria Duo (LDUO) |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS
Listeria Duo (LDUO) |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Listeria spp. Aranması |
NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS
Listeria Duo (LDUO) |
Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Listeria spp. Aranması |
TS EN ISO 11290-1 |
Kullanım Suyu |
Koliform Bakteri Sayımı |
SM 9222 B |
Kullanım Suyu |
Escherichia coli Sayımı |
SM 9222 H |
Kullanım Suyu |
Fekal Enterokokların Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 7899-2 |
Kullanım Suyu |
Koloni Sayımı (22°C) |
TS EN ISO 6222 |
Kullanım Suyu |
Koloni Sayımı (37°C) |
TS EN ISO 6222 |
Kullanım Suyu |
İletkenlik Tayini |
|
Gıda |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS,
pFMV) |
Kit Metodu (Eurofins GeneScan
GMO Screen RT 35S/NOS/FMV (IPC) Test Kiti) |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Balık DNA'sı
Aranması) |
Kit Metodu (Congen Surefood
ALLERGEN Fish Test Kit Manual) |
Gıda, Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni
Aranması |
EURL Metot (QT-TAX-GH-015), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
Bitki Spesifik Soya Geni
Aranması |
EURL Metot (QT-TAX-GM-002), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
GHB 614 Pamuk Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GH-006), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
CV127 Soya Tip Belirleme Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GM-011), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
DP-305423-1 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GM-008), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
MON87701 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GM-010), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
MON87708 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GM-012), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
MON87769 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda |
Bitki Spesifik Mısır Geni
Aranması |
EURL Metot (QT-TAX-ZM-002), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda |
DAS40278-9 Mısır Tip Belirleme
Analizi |
EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO
21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
DAS44406-6 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Method (QT-EVE-GM-015), |
Gıda, Yem |
DAS68416-4 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Method (QT-EVE-GM-013), |
Gıda, Yem |
DAS81419-2 Soya Tip Belirleme
Analizi |
EURL Method (QT-EVE-GM-014), |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Eşek DNA'sı
Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species
Identification Kit Donkey) |
Sporcu Gıdası |
Kreatin Monohidrat ve Kreatinin
Hidroklorür Tayini |
İşletme İçi Metot-ML-6.01-911 |
Çikolata |
Tuz Tayini |
AOAC 971.27 |
Gazlı İçecekler |
Karbondioksit Tayini |
TS 2259 |
Gıda (Ekstrakte Edilen Yağda) |
Asitlik Tayini |
TS 2383, TS 8371, TS 2590, TS
7474, AOCS Cd 3d-63, TS 2589, TS 894 |
Buğday Unu |
Asitlik Tayini (Sülfürik Asit
Cinsinden) |
TS 4500 |
Alkolsüz İçecekler |
Yoğunluk Tayini |
TS EN 1131 |
Gıda |
Clostridium perfingens Sayımı |
ISO 7937 |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek
Besinleri |
Pseudomonas sp. Sayımı |
ISO/TS 11059 |
İçecekler |
Tuz Tayini |
AOAC 971.27 |
Süt ve Süt Ürünleri (asitliği 8
mmol/100g yağ’dan fazla olan olgunlaştırılmış peynir hariç) |
Süt Yağı Harici Yağ Aranması |
TS EN ISO 17678 |
Tuz |
Ferrosiyanür Tayini |
EuSalt/AS004 |
Süt |
Donma Noktası Tayini |
Funke Gerber CryoStar 1 |
Gıdalar |
Mangan (Mn), Krom (Cr), Kobalt
(Co), Selenyum (Se) Tayini |
NMKL 186 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Nitrit - Nitrat Tayini |
NMKL 165 |
Bal, Pekmez |
Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz,
Sakkaroz, Maltoz) Analizi |
Bestimmung des Gehaltes an den Sacchariden
Fructose, Glucose, Saccharose, Turanose und Maltose. HPLC-Verfahren, DIN 10758 |
Sporcu Gıdaları (Katı ve Sıvı), Enerji
İçecekleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı- Gazsız) |
Kafein Tayini |
Journal of AOAC International Vol.76, No.2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
AFNOR BIO- 12/32-10/11 (VIDAS UP Salmonella
(SPT) |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella
(SLM) |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
AFNOR BIO-12/09-07/02 VIDAS LMO2 |
Gıda Yem |
MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi |
EURL Method (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO
24276 |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Sığır DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Bovine) |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Pork) |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Hindi DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Turkey) |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Tavuk DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Chicken) |
Et ve Et Ürünleri |
Et Tür Tayini (At Eti Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Horse) |
Et ve Et Ürünleri |
Et Tür Tayini (Koyun Eti Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Sheep) |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Keçi DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu (Bosphore Species Identification
Kit Goat) |
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Miktar Tayini |
ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method
2015.05 RIDASCREEN Gliadin Competitive R7021 Kiti) |
Gıda |
Asesülfam K, |
TS EN 12856 |
Gıda |
Sorbik Asit, Benzoik Asit ve PHB Tayini |
NMKL 124 |
Gıda (kurutulmuş
soğan, pırasa ve lahana hariç) |
Kükürtdioksit (SO2) Tayini |
AOAC 990.28 |
Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve |
Suda Çözünen Madde Tayini (KM'de) |
TS 13423 |
Bitkisel Yağlar |
Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar Tayini |
TS EN ISO 663 |
Bitkisel Yağlar |
Özgül Ağırlık Tayini |
TS 894 |
Tuz Yemeklik |
Sodyum Klorür Tayini |
Food Chem. Codex, 7th Edition |
Tuz Yemeklik |
Suda Çözünmeyen Madde Tayini |
TS 933 |
Tuz Yemeklik |
Asitte Çözünmeyen Madde |
TS 933 |
Siyah Çay |
Nem Tayini |
TS 1562 |
Siyah Çay, Yeşil Çay |
Su Ekstraktı Tayini |
TS ISO 9768 |
Siyah Çay |
Suda Çözünen Kül Tayini |
TS 1565 |
Siyah Çay |
Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini |
TS 1567 |
Fermente Süt Ürünleri |
Toplam Spesifik Mikroorganizma Sayımı |
TS ISO 7889 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Escherichia coli Sayımı |
TS 16649-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Koagulaz Pozitif Stafilokokların Sayımı |
ISO 6888-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Küf ve Maya Sayımı |
ISO 21527-2 |
Kullanım Suyu |
Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri
Sporlarının Aranması ve Sayımı |
ISO 6461-2 |
Kullanım Suyu |
Pseudomonas aeruginosa Sayımı |
ISO 16266 |
Salça ve Domates Püresi |
Howard Küf Sayımı |
TS 1466 |
Gıda, Yem |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) |
Kit Metodu (Bosphore GDO Tarama
S35-TNOS-FMV Test Kit Protokolü), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda, Yem |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV, bar) |
Kit Metodu (SureFood® GMO SCREEN 4plex
35S/NOS/FMV+IAC Kit Protokolü), ISO 21569, ISO 24276 |
Fıstık İçeren Gıdalar |
Bezelye Geni Aranması |
İşletme içi Metot- "ML-8.01-282
(B.Brezna, L. Hudecova, T.Kuchta. Detection of pea in food by real time
polymerase chain reaction (PCR). Eur Food Res Technol (2006) 222: 600-603'dan
modifiye edilmiştir. |
Gıda, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Alerjen Tespiti (Kereviz Geni Aranması) |
Kit Metodu (R-Biopharm Surefood Allergen
Celery S3605) |
Gıda Yem |
Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması) |
Kit Metodu (R-Biopharm SureFood® Animal ID
Pork SENS PLUS V) |
Et ve Et Ürünleri |
Yabancı Doku Tespiti /Histolojik Muayene
Baş Eti, Kemik, Kıkırdak, Sakatat (Mide, Bağırsak, K.ciğer, Dalak, Böbrek,
Akciğer, Pankreas,vb,) Yabancı Doku (Kıl, Tüy, Deri) |
TS 13511 |
Gıda (Sodyum Klorür İçeriği 0.05%-33% olan) |
Tuz Tayini |
NMKL 178 |
Gıda |
Kül Tayini |
NMKL 173 |
Gıda |
pH Tayini |
NMKL 179 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Briks (Suda Çözünen Katı Madde Tayini) |
TS ISO 2173 |
Kullanım Suyu |
Legionella Sayımı |
TS EN ISO 11731 |
Gıda, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
E. coli O157 Aranması |
bioMérieux VIDAS UP O157 ECPT |
Kullanım Suyu |
Fekal Koliform Sayımı |
SM 9222 D |
Gıda |
Osmofilik Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21527-2 |
Kullanım Suyu |
Element Tayini (Sb, Al, As, Cu, Hg, Zn, Fe,
Cd, Sn, Co, Cr, Pb, Mn, Ni, Se, Na, K, Mg, Ca, P) |
NMKL 186 |
Yem ve Yem Katkıları |
Element Tayini (Pb, Cd, Hg, As, Al, Mn, Cu,
Zn, Se, Fe, Mg, Na, Ca, P, K, Ni, Co, Cr) |
NMKL 186 |
Gıda ile Temas Eden Kağıt ve Karton Esaslı Madde
ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon Element Tayini (Pb, Cd,
Hg, As) |
TS EN 645 |
Hafif Fırıncılık Ürünleri, Puding |
Propiyonik Asit ve Propriyonatların Tayini |
İşletme İçi Metot -ML-6.01-948-Rev 00 (MP
0299’dan modifiye edilmiştir) |
Tuz Yemeklik |
Potasyum İyodür (Klasik) (İyot Tayini (Suda
Çözünen KI olarak) |
TS 933 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Yağlı Tohumlar ve
Ürünleri, Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Mikotoksin Analizi (Çoklu) (Aflatoksin (B1,
B2, G1, G2) Okratoksin A (OTA) ZON, DON, Fumonisin (FB1+FB2), HT2, T2) |
İşletme İçi Metot-ML-6.01-949-Rev 01 (Jasem
Manual’dan modifiye edilmiştir) |
Gıda, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
AFNOR BIO-12/11-03/04 |
Kullanım Suyu |
Koliform Bakteri Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 9308-1 |
Kullanım Suyu |
Salmonella spp. Sayımı |
TS EN ISO 19250 |
Kullanım Suyu |
Escherichia coli Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 9308-1 |
Gıda, Yem, Gıda İşletmesinden Alınan
Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
AFNOR BRD 07/11- 12/05 RAPID’
Salmonella Agar-V10 |
Gıda |
Tuz Eşdeğeri İçeriği (Na x 2.5) |
NMKL 186 |
Gıda Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Listeria spp Aranması |
AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’ L.mono-V11 |
Meyve suyu ve meyve suyuyla ilgili ürünler
ve bunların bileşenleri |
Alicyclobacillus spp. Sayımı |
International Federation of Fruit Juice
Producers, Method No12 (IFU MB 12) |
Gıda Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
RAPID’B.cereus (BRD 07/26 - 03/19) |
Gıda Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel
Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’ L.mono-V11 |
Kullanım Suyu |
Patojen Stafilokokların Tespiti ve Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
NF T90-412 |
Gıda (Süt) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Kinolon-Florokinolonlar Grubu-12
Adet Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin;
Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic
Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin Macrolit Grubu-8 Adet Erythromycin; Neospiramycin;
Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B; Tylvalosin Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin Streptogramin Grubu -1 Adet Virginamycin Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide;
Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine;
Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole;
Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine;
Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline;
Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole Tetrasiklin Grubu-9 Adet Chlortetracycline; Doxycycline;
Metacycline; Minocycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4-
epiChlortetracycline; 4-epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 526 Rev
0" (M-H621’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda (Süt) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Nitrofuran Grubu-4 adet 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one
(AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD);
Semicarbazide (SEM) |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev
0" (M- P057’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda (Peynir) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Kinolon-Florokinolonlar
Grubu-12 Adet Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin;
Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic
Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin Macrolit Grubu-7 Adet Erythromycin; Neospiramycin;
Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin Streptogramin Grubu
-1 Adet Virginamycin Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide;
Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine;
Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole;
Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine;
Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline;
Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole Tetrasiklin Grubu-8 Adet Chlortetracycline; Doxycycline;
Metacycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4-epiChlortetracycline; 4-
epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 526 Rev
0" (M-H621’den modifiye edilmiştir) |
Gıda (Peynir) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Nitrofuran Grubu-4 adet 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one
(AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD);
Semicarbazide (SEM |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev
0" (M-P057’den modifiye edilmiştir. |
Gıda (Yoğurt) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Nitrofuran Grubu-4 adet 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one
(AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD);
Semicarbazide (SEM) |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev
0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda (Yumurta) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Kinolon-Florokinolonlar
Grubu-12 Adet Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin;
Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic
Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin Macrolit Grubu-7 Adet Erythromycin; Neospiramycin;
Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin Streptogramin Grubu
-1 Adet Virginamycin Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide;
Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine;
Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole;
Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine;
Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline;
Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole Tetrasiklin Grubu-8 Adet Chlortetracycline; Doxycycline;
Metacycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4-epiChlortetracycline; 4-
epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline |
İşletme İçi Metot-ML-6.01- 526 Rev 0" (M-H621’den modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yumurta) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Nitrofuran Grubu-4 adet 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one
(AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1- Aminohydantoin hydrochloride (AHD);
Semicarbazide (SEM) |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev
0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda (Bal) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Kinolon-Florokinolonlar Grubu-12 Adet Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin;
Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic
Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin Macrolit Grubu-8 Adet Erythromycin; Neospiramycin;
Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B; Tylvalosin Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin Streptogramin Grubu -1 Adet Virginamycin Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide;
Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine;
Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole;
Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine;
Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline;
Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole Tetrasiklin Grubu-9 Adet Chlortetracycline; Doxycycline;
Metacycline; Minocycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4-
epiChlortetracycline; 4-epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline |
İşletme İçi Metot-ML-6.01- 528 Rev0"
(M-H621’den modifiye edilmiştir) |
Gıda (Bal) |
Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları
Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu Nitrofuran Grubu-4 adet 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one
(AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD);
Semicarbazide (SEM) |
"İşletme İçi Metot- ML-6.01- 527 Rev
0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda, Yem |
DP-73496 Kanola Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-BN-009), ISO 21569, ISO
24276 |
Gıda, Yem |
Bitki Spesifik Kanola Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-BN-012), ISO 21569, ISO
24276 |
Gıda Yem |
GHB811 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GH-013), ISO 21569, ISO
24276 |
Gıda ile temas eden plastik madde ve
malzemeler |
Metal Migrasyonu Tayini (Alüminyum (Al)-
Nikel (Ni)-Demir (Fe)-Bakır (Cu)-Çinko (Zn)-Baryum (Ba)-Lityum (Li)-Mangan
(Mn)-Kobalt (Co)-Arsenik (As)-Kadmiyum (Cd)-Krom (Cr)-Kurşun (Pb)-Antimon
(Sb)-Cıva (Hg)- Terbium (Tb)-Europium (Eu)-Gadolinium (Gd)-Lanthanum (La)-
Kalsiyum (Ca)-Magnezyum (Mg)-Potasyum (K)-Sodyum (Na)) |
"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 907 Rev
3" (AP (89)1, TGK 2013/34, TS EN 13130-1, TS EN ISO 17294-1, Anonim
2009) |
Gıda ile temas eden malzeme ve maddeler |
Duyusal Değerlendirme |
DIN 10955 TS ISO 13302 TS EN 1230-1 TS EN
1230-2 TS 13793 |
Gıda, Yem |
MON94100 Kanola Tip Belirleme Analizi Real
Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-BN-014), ISO 21570,
ISO24276 |
Tereyağı |
Yağsız Süt Kuru Maddesi Tayini Gravimetrik Metot |
TS 1331 |
Tereyağı |
Yağ Tayini Gravimetrik Metot |
TS 1331 |
Gıda |
Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini (Glutamik
Asit Cinsinden) Spektrofotometrik |
R-Biopharm L-Glutamic Acid Colorimetric
Method for the determination of L-glutamic acid in foodstuffs and other
materials |
Tereyağı |
Nem
Tayini |
TS EN ISO 5534 |
Ambalaj Malzemeleri (Kağıt ve Karton Esaslı Malzemeler) |
Nem Tayini |
EN ISO 287 |
Kullanım Suyu |
Nitrit ve Nitrat Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme İçi Metot -ML-6.01- 950 (NMKL
165’den 'den modifiye edilmiştir.) |
Peynir |
Sitrat Tuzları Analizi |
İşletme İçi Metot -ML-6.01- 530 (DM21/04/86
PAR17’den modifiye edilmiştir) |
Peynir |
Fosfat Tuzları Analizi |
İşletme İçi Metot -ML-6.01- 529 (MP 1695’ten modifiye edilmiştir) |
Süt |
Yağ Tayini Gerber
Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No:3"
(Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk
Analysis; 3.1 Milk aplikasyon metodu) |
Ayran |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları
Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.1 Milk aplikasyon
metodu) |
Peynir Altı Suyu Yağsız Süt |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev
No: 3"(Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for
Milk Analysis; 3.3 Skim Milk and Whey aplikasyon metodu) |
Koyulaştırılmış Süt |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev
No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for
Milk Analysis; 3.4 Condensed Milk aplikasyon metodu) |
Süt Tozu |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev
No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for
Milk Analysis; 3.6 Powdered Milkaplikasyon metodu) |
Krema Kaymak |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev
No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for
Milk Analysis; 3.7 Cream aplikasyon metodu) |
Peynir |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No:
3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk
Analysis; 3.7 Cream aplikasyon metodu) |
Dondurma |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev
No: 3" ( Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for
Milk Analysis; 3.10 Cheese aplikasyon metodu) |
Tereyağı |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
şletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev
No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for
Milk Analysis; 3.11 Ice Cream aplikasyon metodu) |
Yoğurt |
Yağ Tayini Gerber Metodu |
TS 1330 |
Zeytin Ezmesi |
Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem |
TS 591 |
Mayonez |
Asitlik Tayini |
TS 7437 |
Kozmetik Ürünler |
Escherichia coli Aranması |
ISO 21150 |
Kozmetikler |
Pseudomonas Aeruginosa Aranması |
ISO 22717 |
Kozmetikler |
Staphylococcus Aureus Aranması |
ISO 22718 |
Kozmetikler |
Candida Albicans Aranması |
ISO 18416 |
Kozmetikler |
Maya ve Küf Sayımı |
ISO 16212 |
Kozmetikler |
Aerobik Mezofilik Bakterilerin Tespiti ve
Sayımı |
ISO 21149 |
Kozmetik Ürünler |
Antimikrobiyal Koruyucu Etkinliğin
Değerlendirilmesi |
ISO 11930 |
Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler |
Bakteri Öldürme Etkinliğinin
Değerlendirilmesi, |
TS EN 1276 |
Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler |
Mantar Öldürme Etkinliğinin
Değerlendirilmesi, |
TS EN 1650+A1 |
Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler |
Veterinerlik Alanda Bakteri Öldürme
Etkinliğinin Değerlendirilmesi |
TS EN 1656 |
Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler |
Veterinerlik Alanda Mantar Öldürme
Etkinliğinin Değerlendirilmesi |
TS EN 1657 |
Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler |
Tıbbi Alanda Bakteri Öldürme Etkinliğinin
Değerlendirilmesi |
TS EN 13727+A2 |
Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler |
Tıbbi Alanda Mantar Öldürme Etkinliğinin
Değerlendirilmesi |
TS EN 13624 |
Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri |
Toplam Aktif Madde Tayini |
TS 518 |
Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri |
pH Tayini |
TS 518 |
Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri |
Yoğunluk Tayini |
TS 781 ISO 758 |
Yumuşatıcı |
pH Tayini |
TS 6365 EN 1262 |
Oksijen Bazlı Ağartıcı İçeren Deterjanlar |
Aktif Oksijen, Sodyumperborat
Sodyumperkarbonat Tayini |
İşletme İçi Metot ML-13.01-009 Rev.6 |
Yağ Sökücü ve Temizleyici |
Serbest Alkali Tayini |
TS 13396 |
Tuvalet Temizleme Maddesi |
Toplam Asitlik (Hidroklorik Asit ve
Fosforik Asit cinsinden) Tayini |
TS 13411 |
Sabun |
Klorür Tayini |
TS 54 |
Sabun |
Yağ Asitleri Tayini |
TS 54 |
Sabun |
Asit Sayısı Tayini |
TS 54 |
Sabun |
Yağ Asitleri Titr Derecesinin Tayini |
TS 54 |
Sabun |
105 °C de Uçucu Maddeler Tayini |
TS 54 |
Sabun |
Sabunlaşmamış Maddelerin Tayini |
TS 54 |
Sabun |
Sabunlaşmamış Yağlı Maddelerin Tayini |
TS 54 |
Sabun ve Deterjanlar |
Gliserin Tayini |
TS ISO 1066, DMO R-05.l/13.05.2015 |
Biyosidal Ürünler |
Aktif İyot Tayini |
TS 7344 |
Biyosidal Ürünler |
Benzalkonyum Tayini HPLC-UV/DAD Yöntemi |
İşletme İçi Metot ML-13.01-112 Rev.3 |
Biyosidal Ürünler |
Aktif Klor Tayini |
TS 3464 |
Biyosidal Ürünler |
Sodyum Hipoklorit Tayini |
TS 3464 |
Biyosidal Ürünler |
Hidrojen Peroksit Tayini |
QATM 202B |
Biyosidal Ürünler |
Gluteraldehit Tayini |
Pharmaceutica Acta Helvetiae 69 |
Biyosidal Ürünler |
Klorhekzidin Diglukonat Tayini-HPLC-UV/DAD
Yöntemi |
USP26 NF40 |
Biyosidal Ürünler |
Benzalkonyum Klorür
(C8-C10-C12-C14-C16-C18) Tayini LC-MS/MS Yöntemi |
İşletme İçi Metot ML-13.01-119 Rev.2 |
Biyosidal Ürünler |
DiDesil DiMetil Amonyum Klorür (C8-C10-C12)
Tayini LC-MS/MS Yöntemi |
İşletme İçi Metot ML-13.01-119 Rev.2 |
Biyosidal Ürünler |
Etil Alkol Tayini |
AOAC 983.13 |
Biyosidal Ürünler |
Metil Alkol Tayini |
AOAC 983.13 |
Biyosidal Ürünler |
İzopropil Alkol Tayini |
AOAC 983.13 |
Biyosidal Ürünler |
pH Tayini |
OECD Guideline For The Testing of
Chemicals, 122 (26.07.13) |
Biyosidal ve Kozmetik Ürünler |
Yoğunluk Tayini |
OECD Guideline For The Testing of
Chemicals, 109 (27.05.95) |
Biyosidal ve Kozmetik Ürünler |
Viskozite Tayini |
TS ISO 6388 |
Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri |
Katyonik Aktif Madde Tayini |
İşletme İçi Metot ML-13.01-004 Rev.5 |
Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri |
Anyonik Aktif Madde Tayini |
İşletme İçi Metot ML-13.01-002 Rev.5 |
Biyosidal Ürünler |
Cilt İrritasyon Testi |
OECD 439 |
Biyosidal Ürünler |
Laktik Asit Miktarı Tayini |
İşletme İçi Metot-ML-13.01-114 Rev.1 |
Biyosidal Ürünler |
Sodyum Perkarbonat Tayini |
DMO R-09.g/29.12.2009 |
Biyosidal Ürünler |
Tetraacetylethylenediamin Tayini |
R G No: 22514, 27.12.1994 |
Biyosidal Ürünler |
Parasetik Asit Tayini |
İşletme İçi Metot – ML-13.01-107 Rev.2 |
Biyosidal Ürünler |
Görünüm, Adet, Koku ve Renk Kontrolü |
İşletme İçi Metot – ML-13.01-132 Rev.0 |
Biyosidal Ürünler |
5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one (CMI)+2-methyl-4-isothiazolin-3-one
(MI)Tayini |
İşletme İçi Metot-ML-13.01-116 Rev.1 |
Biyosidal Ürünler |
Quat (Quaternary ammoniumcompounds,
benzyl-C12-18-alkyldimethyl, salts with
1,2-benzisothiazol-3(2H)-one1,1-dioxide (1:1) |
İşletme İçi Metot-ML-13.01-131 Rev.1 |
Biyosidal Ürünler |
Povidon İyot Tayini |
TS 7344 |
Su |
Klorür Tayini |
SM 4500- Cl- B |
Su |
Koloni Sayımı (22°C) |
TS EN ISO 6222 |
Su |
Koloni Sayımı (37°C) |
TS EN ISO 6222 |
Su |
Escherichia coli |
SM 9222 H |
Su |
Koliform Bakteri Sayımı |
SM 9222 B |
Su |
Fekal Enterokokların Sayımı-Membran
Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 7899-2 |
Su |
Legionella sayımı |
TS EN ISO 11731 |