HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

KALİTE SİSTEM LABORATUVARI A.Ş

Adres : Örnek Mahallesi Libadiye Caddesi No:131-133, 34704 Ataşehir/İstanbul

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2023-034

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

14.07.2023

Revizyon Tarihi

22.08.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

14.07.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil hariç)

Rutubet Tayini

TS EN ISO 712

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Nişasta ve ürünleri hariç)

Ham Kül Tayini

TS EN ISO 2171

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Ham Yağ Tayini

İşletme İçi Metot - ML-6.01-011-Rev 08 (Tecator app. Notes / Gerhardt App. Notes'dan modifiye edilmiştir)

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu

İşletme İçi Metot - ML-6.01-011-Rev 08 (Tecator app. Notes / Gerhardt App. Notes'dan modifiye edilmiştir)

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Nişasta Tayini
Polarimetrik Metot

ICC No 123/1

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi

29960 Sayılı Resmi Gazete TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Zearalenon (ZON) Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot-ML-6.01-890 Rev 02 (R-Biopharm RP91/RP90.V13’den modifiye edilmiştir)

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot –ML-6.01-891 Rev 03 (R-Biopharm A18-P07.V1’den modifiye edilmiştir)

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Deoksinivalenol (DON) Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot – ML-6.01-888 Rev 08 (R-Biopharm P50.V10’den modifiye edilmiştir)

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.03

Bebek Maması
Süt
Süt Tozu

Aflatoksin M1 Tayini
HPLC-FLD Metodu

TS EN ISO 14501

Bebek Maması,
Süt Tozu,
Süt ve Süt Ürünleri

Melamin Analizi
HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme İçi Metot-ML-6.01-896 Rev 05 (Agilent Application Note-Quantitative Liquid Chromatography Analysis of Melamine in Dairy Products’den modifiye edilmiştir)

Bebek Mamaları

Nitrit ve Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme içi metot-ML-6.01-148 Rev 03 (TS EN 12014-4, TS EN 12014-2’den modifiye edilmiştir)

Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları
Bebek Formülleri ve Devam Formülleri
Bebekler İçin Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar
Et ve Et Ürünleri  
Balık Eti ve Yumuşakçalar

Seçilmiş Bazı Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların
(PAH) [Benzo(a)piren, Krisen, Benzo(a)anthrasen, Benzo(b)floranthen] Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot-ML-6.01-895-Rev 01 (Agilent Application Note (Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Fish With Agilent Bont Elut Quechers AOAC kit and HPLC-FLD)
Acta Chromatographica No 17-2006 (p:233-249)’den modifiye edilmiştir)

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.03

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Zearalenon (ZON) Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot-ML-6.01-311-Rev 03 (R-Biopharm A4-RP91.V1’den modifiye edilmiştir)

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Deoksinivalenol (DON) Tayini
HPLC-UV Metodu

İşletme içi metot-ML-6.01-310-Rev 04 (R-Biopharm A2-P50.V8’den modifiye edilmiştir)

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.16

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları (Mısır Bazlı)

Fumonisin (FB1 + FB2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2001.04
R-Biopharm A4-P31.V7

Fındık ve Fındık Ezmesi

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07
Journal of AOAC International, Vol.88, No.2

Çikolata

Toplam Kakao Kuru Maddesi Tayini

TS 7800

Çikolata (İçilebilir, Sürülebilir), Çikolata, Diyabetik Gıdalar (Çikolata, Gofret, Reçel, vb)

Yağsız Kakao Kuru Maddesi Tayini

TS 7800

Çikolata

Ham Yağ Tayini

Tecator Application Notes ASN3121 Gerhardt Application Notes B.1.9.4.1

Çikolata

Teobromin Tayini
Spektrofotometrik Metot

TS 7800

Kuru İncir
İncir Ezmesi

Aflatoksin B1 ve ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

JOAC Int. Vol 88, No 2
AOAC 999.07

Antep Fıstığı

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07
JOAC Int. Vol 88, No 2

Yağlı Tohumlar

Aflatoksin B1 ve ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07
JOAC Int. Vol 88, No 2

Kuru Meyveler

Aflatoksin B1 ve ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07
JOAC Int. Vol 88, No 2

Kuru Meyveler

Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu

R-Biopharm A17-P14.V20

Kuru Meyveler

Nem Tayini
(Vakumlu etüv metodu)

TS 485

Baharatlar (Tane, Öğütülmüş Yaprak) ve Baharat Karışımları, Susam, Çeşni Maddeleri

Aflatoksin B1 ve ToplamAflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

R-Biopharm A9-P07.V3

Baharatlar ve Baharat Karışımları, Çeşni Maddeleri

Uçucu Yağ Miktarı Tayini

TS EN ISO 6571

Baharatlar ve Baharat Karışımları, Çeşni Maddeleri

Kül Tayini

TS 2131 ISO 928

Baharat,
Gevrek Çerez,
Cipsler

Rutubet Tayini
Toluen metodu

AOAC 986.21
TS 2134

Kırmızı Biber,
Karabiber,
Zencefil,
Zerdeçal,
Hint Cevizi

Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu

İşletme içi metot-ML-6.01-887 Rev 03 (R-Biopharm, A3-P14.V10’dan modifiye edilmiştir)

Mısır ve Mısır Bazlı Ürünler

Fumonisin (FB1 + FB2) Tayini
HPLC-FLD Metodu

AOAC 2001.04
R-Biopharm A2-P31.V7

Kahve

Okratoksin A Tayini
HPLC-FLD Metodu

R-Biopharm, A1-P14.V11

Kahve

Kafein Tayini
HPLC–UV/DAD Metodu

TS ISO 20481

Kahve

Toplam Kül Tayini

TS EN ISO 2171

Kahve

Suda Çözünen Kül Tayini

TS 13423

Çekirdek Kahve

Kusurlu Taneler Tayini

TS ISO 10470
TS ISO 3509

Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve

Petrol Eteri Ekstraktı Tayini

TS 13423

Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve

Suda Çözünen Kül Tayini

TS 1567

Kavrulmuş Kahve

Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler Tayini

TS ISO 10470
 TS ISO 3509

Gıda

Sukraloz Tayini
HPLC-RID Metodu

TS EN 16155

Gıda

Sitrik Asit Tayini
HPLC-DAD Metodu

İşletme içi metot-ML-6.01-176 Rev 03 (Chelab MP-0369’den modifiye edilmiştir)

Gıda

Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu

İşletme İçi Metot (ML-6.01-811, Rev No:10) (Gerhardt Application Notes A.1.0 Guide for Nitrogen Determination- Kjeldahl Analysis A.1.1.1. Nitrogen in Milk and Dairy Products A.1.1.3 Nitrogen Determination in Meat and Meat Products A.1.1.5 Nitrogen Determination in Grain and Grain Products ‘ tan modifiye edilmiştir)

Gıda

Diyet Lifi Tayini

AOAC 991.43

Gıda

Toplam Şeker Tayini
Lane Eynon Metodu
Luff Schoorl Metodu

TS 1466
TS 12001
AOAC 920.64
AOAC 925.46

Gıda

Nişasta Tespiti
Polarimetrik Metot

EC 213/2001

Gıda

Su Aktivitesi

TS 7474
Aqua Lab Series 4TE

Ekstrakte Edilen Yağda -Gıda

Peroksit Sayısı Tayini

AOCS Cd 8b-90

Gıda

Ham Selüloz Tayini

Gerhardt Application Notes D.7.1, D.7.b

Gıda

%10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül

TS 2133 ISO 930, TS 2383, TS 7474, TS 4500, TS 2284, TS 4681, TS 2639, TS 5000, TS 4600 ISO 3720, TS 13423, TS ISO 763

Gıda

Boya/Gıda Boyası Miktar Tayini
[E-102 Tatrazin / Acid Yellow 23, E 104 Quinoline Yellow / Acid Yellow 3, E-110 Sunset Yellow FCF, E-122 Carmosin (Azorubin)E-123 Amaranth / Acid Red 27, E-124 Ponceau 4R / Acid Red 18, E-127 Eritrosin B, E-128 Acid Red 1, E-129 Allura Red ACE-131 Patent Blue V / Acid Blue 3, E-132 Indigotine / İndigo Carmine, E-133 Brillant Blue FCF / Acid Blue 9, E-142 Green S /Acid Green 50, E-151 Brilliant Black / Black PN] Miktarı Tayini
HLPC-UV/DAD Metodu

NMKL 130

Gıda (Şarap hariç)

Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Demir (Fe), Kalay (Sn), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Sodyum (Na), Potasyum (K), Alüminyum (Al), Nikel (Ni) ve Fosfor (P) Tayini
ICP-MS Metodu


NMKL 186
İşletme İçi Metot -ML-6.01-529 (MP1695’ten modifiye edilmiştir.)

Gıda (Peynirler hariç)

Natamisin Tayini
HPLC-UV /DAD Metodu

TS EN ISO 9233-2
ISO 9233-2
İşletme içi metot-ML-6.01-171 Rev 03 (TS EN ISO 9233-2’den modifiye edilmiştir)

Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar

Gluten Miktar Tayini
Eliza Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method 2012.01 R-biopharm RIDASCREEN Gliadin R7001 Kiti)

Gıda Katkı Maddeleri

Sülfatlandırılmış Kül Tayini

Food Chem. Codex, 12 th Edition

Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz Şurubu, Dekstroz Monohidrat, Susuz Dekstroz,

Sülfatlandırılmış Kül Tayini

TGK İnsan Tüketimine Sunulan Şekerlerin Analiz Yöntemleri Tebliği, Tebliğ No:2002/26

Meyve ve Sebze Ürünleri
Bal

HMF Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

IHC (Bölüm no 5)

Meyve suları, konsantreden üretilen meyve suyu ve meyve nektarları, Bebek ve küçük çocuklar için üretilen elma suyu ve katı haldeki elma ürünleri (elma kompostosu ve elma püresi dahil)

Patulin Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

TS EN 14177

Meyve ve Sebze Ürünleri

Nitrit ve Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

TS EN 12014-2

Meyve ve Sebze Ürünleri

Kül Tayini

TS EN 1135

Meyve Nektarları, Meyve Suları ve Konsantreleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı, Gazsız)

Laktik Asit Tayini
Spektrofotometrik Metot

İşletme İçi Metot (ML-6.01-036, Rev No:7) (R-Biopharm Kit Metodundan modifiye edilmiştir) TS EN 12631

Meyve ve Sebze Ürünleri

Asitlik Tayini

TS 1125 ISO 750

Katı ve Sıvı Yağlar

Asit Değeri Tayini

AOCS Cd 3d-63

Katı ve Sıvı Yağlar

Serbest Yağ Asitliği Tayini (Oleik asit cinsinden)

AOCS Cd 3d-63

Bitkisel Katı Yağlar

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

TS 2812

Bitkisel Yağlar

Sterol Kompozisyonu
[Cholesterol, 24-MetilenCholesterol, Campesterol, Stigmasterol, Clerosterol, b-Sitosterol, Sitostanol, D5-Avenastenol, D7-Stigmastenol, D7-Avenasterol, Uvaol + Eritrodiol, D-5-24Stigmastadienol, Toplam Beta, Toplam Streol]
GC-FID Metodu

COI/T.20/DOC. NO 26

Bitkisel Yağlar

Cold Test

AOCS Cc 11-53

Hayvansal, Bitkisel ve Ekstrakte Edilebilen Yağlar

Yağ Asitleri Kompozisyonu – Trans yağlar, Doymuş Yağ Asitleri-Doymamış Yağ Asitleri-Tekli Doymamış Yağ Asitleri-Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Tayini
Linolenik Asit (C18:3n6), Gadoleik Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3n3), Heneicosanoic Asit (C21:0), Cis-11,14-Eicosadienoic Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis-8,11,14-Eicosatrienoic Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis-11,14,17-Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Tricosanoic Asit (C23:0), Arachidonic Asit (C20:4n6), Cis-13,16-Docosadienoic Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), Cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1)Cis-4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Asit (C22:6n3))(Bütrik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undecanoic Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0), Tridecanoic Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadecanoic Asit (C15:0), Cis-10-Pentadecanoic Acid (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), Heptadesenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Elaidic Asit (C18:1n9t), Oleik Asit (C18:1n9c), Linolelaidic Asit (C18:2n6t), Linoleik Asit (C18:2n6c), Araşidik Asit (C20:0), Omega 3-6, EPA, DHA 

GC-FID Metodu


COI/T.20/Doc No 33

Bitkisel Yağlar

Polar Madde Tayini

AOAC 982.27

Bitkisel Yağlar

Vitamin E (alfa-beta-gama-delta tokoferol) Analizi
HPLC-FLD Metodu

IUPAC 2.432

Bitkisel Sıvı Yağlar
Bitkisel Katı Yağlar

İyot Sayısı (İyot Değeri Tayini)

AOCS Cd 1-25

Bitkisel Sıvı Yağlar
Bitkisel Katı Yağlar
Tereyağı

Peroksit Sayısı Tayini

AOCS Cd 8b – 90

Bitkisel Yağlar

Sabunlaşma Sayısı Tayini

AOCS Cd 3 – 25

Bitkisel Yağlar
Zeytinyağı

Mineral Yağ Aranması

TS 5039

Bitkisel Yağlar

Nem ve Uçucu Madde Tayini

TS EN ISO 662

Bitkisel Sıvı Yağlar
Bitkisel Katı Yağlar

Sabunlaşmayan Madde Tayini

AOCS Ca 6a-40

Bitkisel Yağlar
Tereyağ

Seçilmiş Bazı Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların Tayini
(Benzo (a) Piren, Benzo (b) Floranten, Krisen, Benz (a) Antrasen)
GC-MS Metodu

İşletme İçi Metot-ML-6.01-186-Rev 03
(Chelab MP-0998'den modifiye edilmiştir)

Bitkisel ve Hayvansal Yağlar

Kırılma İndisi Tayini

TS EN ISO 6320

Yağlar

Renk Tayini

TS ISO 15305

Zeytinyağı

Yabancı Yağların Tespiti
GC-FID, HPLC Metodu 

COI/T.20/Doc No 25

Zeytinyağı

Yağ Asidi Metil Esterleri (FAME), Yağ Asidi Etil Esterleri (FAEE) Tayini
GC-FID Metodu

COI/T.20/Doc No 28

Zeytinyağı

Mumsu Maddeler (Wax) Tayini
GC-FID Metodu

COI/T.20/Doc No 28

Zeytinyağı

Stigmastadien Miktarı Tayini
GC-FID Metodu

COI/T.20/Doc No 16

Zeytinyağı

Biofenol (Polifenol) Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

COI/T.20/Doc No 29

Zeytinyağı

Triacylglycerol (TAG) ve di-acylglycerols (DAG) Tayini
GC-FID Metodu

COI/T.20/Doc No 32

Zeytinyağı

Gerçek ve Teorik Triacilgliseroller Arasındaki Farkın ECN 42 ile Belirlenmesi
HPLC Metodu

COI/T.20/Doc. No. 20

Zeytinyağı

2-Gliseril Monopalmitat Tayini
GC-FID Metodu

COI/T.20/Doc No 23

Zeytinyağı

UV Işığında Özgül Absorbans Analizi
Spektofotometrik Metot

COI/T.20/DOC. No. 19

Peynirler

Toplam Kuru Madde Tayini

TS EN ISO 5534

Peynirler

Yağ Miktarı Tayini

TS ISO 3433

Peynirler

Ham Kül Tayini

AOAC 935.42

Peynirler

Tuz Miktarı Tayini
Potansiyometrik Metot

TS EN ISO 5943

Peynirler

Natamisin Tayini
HPLC-UV /DAD Metodu

TS EN ISO 9233-2

Peynirler

Ağırlık Kontrolü

TGK Peynir Tebiliği Tebliğ No 2015/6

Peynirler

Yağsız Peynir Kitlesindeki Nem Oranı % (PYKN %)

TGK 2015/6

Süt

Kir Tayini

TS 1018

Yoğurt

Yağ ve Yağsız Kuru Madde Tayini

TS 1330

Süt
Ayran

Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Tayini

TS 1018

İşletme içi metot (ML-6.01-129, Rev No:9) Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.1 Milk

Süt
Ayran

Yoğunluk Tayini

TS 1018
TS 6800

Süt ve Süt Ürünleri

Laktoz Tayini
HPLC-RID Metodu

ISO 22662

Süt ve Süt Ürünleri

Titre Edilebilir Asitlik Tayini

TS 6800, TS 1018, TS 1192, TS 591, TS 3001, TS 3002, TS 12513, TS 1330, TS 4680, TS 1329

Süt ve Süt Ürünleri

Yağ Tayini
Rose Gottlieb Metodu

TS EN ISO 7208
TS EN ISO 1737
ISO 1211

Süt ve Süt Ürünleri

Jelatin Aranması

AOAC 920.106

Süt ve Süt Ürünleri

Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi

26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği

Süt ve Süt Ürünleri

Bitkisel Yağ Aranması
GC-FID Metodu

COI/T.20/DOC. NO 30
TS EN ISO 12228

Dondurma
Yenilebilir Buzlu Mamuller

Yağsız Kuru Madde Tayini

TS 4265, TS EN ISO 2450, TS 11378, TS ISO 3728

Et ve Et Ürünleri

Rutubet Tayini

TS 1743 ISO 1442

Et ve Et Ürünleri

Ham Yağ Tayini
Asit Hidrolizli

İşletme içi metot (ML-6.01-812, Rev No:7) (Gerhardt Application Notes B.1.3’den modifiye edilmiştir.)

Et ve Et Ürünleri

Kolojen Bağdoku Miktar Tayini (Hidroksiprolin)
Spektrofotometrik Metod

AOAC 990.26

Et ve Et Ürünleri

Kolajen Bağ Doku/Ham Protein Oranı Hesaplanması

Hesaplama

Et ve Et Ürünleri

Nem / Ham Protein Oranı Hesaplanması

Hesaplama

Et ve Et Ürünleri

Ham Yağ / Ham Protein Oranı Hesaplanması

Hesaplama

Et ve Et Ürünleri

Nitrit ve Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

TS EN 12014-4

Et ve Et Ürünleri

Klorür Tayini
Volhard Metodu

TS 1747-1 ISO 1841-1

Et ve Et Ürünleri

Nişasta Tayini
Polarimetrik Metot

TS 6812
FAO 17 Food Analysis Page 238

Et ve Et Ürünleri

Kül Tayini

TS 1746 ISO 936

Et ve Et Ürünleri

Enerji Değeri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi

26.01.2017 tarihli ve 29960 Sayılı TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği

Soya İçermeyen veya İz Miktarda İçeren Gıdalar

Alerjen Tespiti (Soya Proteini Aranması)
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

ELISA Kit Prosedürü (R-biopharm RIDASCREEN FAST Soya R7102)

Konserve Gıdalar

%Dolum Oranı (Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı Tayini)

TS 2664

Konserve Gıdalar

Tuz Tayini (salamurada)
Titrimetrik Metot

TS 382
TS 2664

Konserve Gıdalar
Salça, Ketçap, Hazır Makarna Sosu

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

TS 2664

Su Ürünleri

Histamin Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

NMKL 196

Su Ürünleri

Uçucu Bazik Azot Miktarı

(TVB-N)

TGK 2012/73

Alkolsüz İçecekler

Kinin Tayini
HPLC-DAD Metodu

TS 12625

Alkolsüz İçecekler

Etil Alkol Analizi
GC-FID Metodu

AOAC 983.13

Bal

Elektriksel İletkenlik Tayini

IHC (Bölüm no 2)

TS 13366

Bal

İnvert Şeker Tayini

TS 3036

Bal

Prolin Tayini
Spektrofotometrik Metot

IHC (Bölüm No 10)

Şeker

Polarizasyon değeri
Polarimetrik Metot

TS 861

Reçeller

Tepe Boşluğu ve Dolum Oranı

TS 3958, TS 4186, TS 4187, TS 4188, TS 5135, TS 5136

Çay

Toplam Toz Çay Miktarı

TGK 2015/30
TS 12691

Siyah Çay

Toplam Kül Tayini

TS 1564

Çay

Kafein Tayini
HPLC–UV/DAD Metodu

TS ISO 10727

Tahin, Tahin helvası, Yaz Helvası

Tahin Miktarı (Susam Yağı ve Tahin Miktarı) Tayini

TS 2590, TS 2589, TS EN ISO 734

Ekmek, Galeta, Milföy Hamuru

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

TS 5000

Baklagiller

Nem Miktarının Tayini
Etüvde Kurutma Yöntemi

TS ISO 24557

Mayonez, Tereyağ

Tuz Tayini
Potansiyometrik Yöntem

 TS ISO 1738

Zeytin

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

TS 774

Kuruyemişler

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

TS 1279

Turşu

Tuz Tayini
Titrimetrik Yöntem

TS 11112

Yem ve
Yem Maddeleri

Ham Selüloz Tayini

İşletme İçi Metot (ML-12.02-022, Rev No: 2) (Gerhardt App. Notes 5.2.1 ten modifiye edilmiştir.)

Yem ve
Yem Maddeleri

Rutubet Tayini

EC 152/2009

Yem ve
Yem Maddeleri

Ham Kül Tayini

TS ISO 5984

Yem ve
Maddeleri

Ham Yağ Tayini

İşletme İçi Metot (ML-12.02-021; Rev 5) (Gerhardt App. Notes B.0 Extraction Basics B.0.1. Guideline Procedure Fat Determination aplikasyon metodundan modifiye edilmiştir)

Yem ve
Yem Maddeleri

Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu

İşletme İçi Metot (ML-12.02-016, Rev No: 6) (Gerhardt App. Notes 1.2 Nitrogen Determination in Feedstuff ndan modifiye edilmiştir.)

Yem ve
Yem Maddeleri

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

TS 8674

Yem ve
Yem Maddeleri

Nişasta Tayini
Polarimetrik Metot

EEC 123/6

Yem ve
Yem Maddeleri

Toplam Şeker Tayini

EC First Comm. Dir. No L 71/250

Yem ve
Yem Maddeleri

Kalsiyum Tayini
Titrimetrik Metot

AOAC 927.02

Yem ve
Yem Maddeleri

Toplam Fosfor Tayini
Spektrofotometrik Metot

EC 152/2009

Yem ve
Yem Maddeleri

Peroksit Sayısı Tayini

AOCS Cd 8b-90

Yem ve
Yem Maddeleri

Metabolik Enerji Hesaplanması

TS 9610
EC 152/2009

Yem ve
Yem Maddeleri

Hazmolabilir Protein Tayini

EEC Third Comm. Dir. 123/6/EEC

Yem ve
Yem Maddeleri

% Hazmolma Derecesi

Hesaplama

Yem
Yem Maddeleri

Üre Tayini
Spektrofotometrik Metot

EEC, Second Comm.Dir. No L 54/19-20, 2009

Gıda ile Temas Eden Seramik Madde ve Malzemeler

Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini
ICP-MS Metodu

84/500/EC
TGK 2012/30
TS EN 1388-1

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Yapı Tayini
FT-IR Metodu

İşletme İçi Metot - ML-6.01-823/Rev 03 (FT-IR Metodu ATR Aldrich Library metodundan modifiye edilmiştir.)

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde

Toplam Migrasyon Analizi

Metot 1- Tam Daldırma Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-3 Metot 1

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde

Toplam Migrasyon Analizi

Metot 2- Hücre Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-3 Metot 2

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde

Toplam Migrasyon Analizi

Metot 3- Torba Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-3 Metot 3

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde

Toplam Migrasyon Analizi

Metot 4- Ters Torba Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-3 Metot 4

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde

Toplam Migrasyon Analizi

Metot 5- Doldurma Metodu

TS EN 1186-1,

EN 1186-3: Metot 5

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi

Metot 1- Tam Daldırma

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-2 Metot 1

International Olive Oil Council COI/T.20/Doc.No 33

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi

Metot 2- Hücre Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-2 Metot 2

International Olive Oil Council COI/T.20/Doc.No 33

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi

Metot 3- Torba Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-2 Metot 2

International Olive Oil Council COI/T.20/Doc.No 33

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi

Metot 4- Ters Torba Metodu

TS EN 1186-1,

TS EN 1186-2 Metot 2

International Olive Oil Council COI/T.20/Doc.No 33

Gıda ile Temas Eden Plastik Malzemeler

Alüminyum (Al), Nikel (Ni), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Baryum (Ba), Lityum (Li), Mangan (Mn), Kobalt (Co) Salımı Tayini
ICP-MS Metod

EN 13130-1
İşletme İçi Metot - ML-6.01-907-Rev.01 (AP (89)1, TS EN 13130-1, TS EN ISO 17294-1, Anonim 2009'dan modifiye edilmiştir)

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon [2,2-bis(4-hydroxyphenyl) propane (BisphenolA)] AnaliziHPLC-FLD Metodu

TS EN 14350-2
TS EN 14372

TS 1186-1

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon

Primer Aromatik Aminlerin (PAA) Tayini

[27 adet] -(2,4,5-Trimethylaniline; 2,4-Dimethylaniline; 2,4-Toluenediamine; 2,6-Dimethylaniline; 2,6-Toluenediamine; 2-Methoxy-5-Methylaniline; 2-Methyl-5-nitroaniline; 2-Naphthylamine; 3,3'-Dichlorobenzidine; 3,3-Dimethylbenzidine; 4,4’-Methylenedianiline; 4,4'-Diamino diphenylsulfide; 4,4-Diaminodiphenylether; 4,4'-Methylene­bis(2­chloroaniline); 4,4-Methylenedi-o-toluidine; 4-­Aminoazobenzene; 4-Aminobiphenyl; 4-Chloro-Aniline; 4-Chloro-o-Toluidine; 4-Methoxy-mphenylenediamine; Aniline; Benzidine; m-Phenylenediamine; o-Amino azotoluene; o­Anisidine; o-Dianisidine; o-Toluidine)

LC-MSMS Metodu

EUR 24815 EN 2011 Method D

Gıda ile Temas Eden Kağıt ve Karton Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi
Kuru Gıda [(MPPO) Modifiyepolifenilenoksit]
Gravimetrik Metot

TS EN 14338

Gıda ile temas eden kağıt, plastik madde ve malzemeler

Spesifik Migrasyon
Formaldehit Tayini
Spektrofotometrik Metot

EUR 24815 EN 2011

Gıda

Aerobik Koloni Sayımı
Dökme Plak Yöntemi

FAO Manual of Food Quality Control Bölüm 2

Gıda
Yem

Aerobik Koloni Sayımı
Dökme Plak Yöntemi

TS EN ISO 4833-1

Gıda

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler)
Koloni Sayım Tekniği

ISO 6888-1

Gıda
Yem

Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı
EMS Tekniği

TS EN ISO 21528-1

Gıda
Yem

Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda

Escherichia coli Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 16649-2

Gıda (Süt ve Süt Ürünleri hariç)
Yem

Escherichia coli Sayımı
EMS Tekniği

ISO 16649-3

Gıda

Escherichia coli Sayımı
EMS Tekniği

ISO 7251

Gıda

Koliform Bakteri Sayımı
EMS Tekniği

TS ISO 4831

Gıda

Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 4832

Gıda
Yem

Küf ve Maya Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-1
ISO 21527-2

Gıda

Bacillus cereus Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

TS EN ISO 7932

Gıda

Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 15213-1

Gıda

Listeria monocytogenes Aranması

AFNOR BIO-12/09-07/02 (VIDAS LMO2)
AOAC 2004.02
BioMeriux VIDAS Listeria monocytogenes II (LMO2)

Gıda

Listeria monocytogenes Aranması

TS EN ISO 11290-1

Gıda

Listeria monocytogenes / Listeria spp. Aranması

NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)

Gıda

Listeria spp Aranması

ISO 11290-1

Gıda

Fekal Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

Hygiène alimentaire, Législation et Réglementation, Les éditions des Journaux offıciels

Gıda

Laktik Asit Bakterilerinin Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 15214

Et ve Et Ürünleri

Pseudomonas spp. Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

TS EN ISO 13720

Gıda

Escherichia coli O157 Aranması

TS EN ISO 16654

Gıda

Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması

AFNOR BIO 12/29-05/10
BioMeriux VIDAS Campylobacter (CAM)

Gıda
Yem

Staphylococcal Enteretoksin Aranması

AOAC 2007.06
BioMeriux VIDAS Set II

Gıda

Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması

TS EN ISO 10272-1

Gıda

Salmonella spp. Aranması

NF-BIO-12/32-10/11 VIDAS UP SPT

Gıda

Salmonella spp. Aranması

NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella (SLM)

Ekmek

Rope Sporu Sayımı
EMS Tekniği

TS 5000

Ekmek Mayası

(Yaş ve Kuru)

Rope Sporu Sayımı
EMS Tekniği

TS 3522

Gıda
Yem

Salmonella spp. Aranması

ISO 6579-1

Gıda

Vibrio spp. Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus ve Vibrio vulnificus Aranması

ISO/TS 21872-1

Süt ve Süt Ürünleri
Toz Bebek Mamaları

Cronobacter spp. Aranması

ISO 22964

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

ISO 6579-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Enterobacteriaceae Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koliform Bakteri Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 4832

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Aerobik Koloni Sayımı (30 0C)'de
Dökme Plak Tekniği

ISO 4833-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

ISO 11290-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes / Listeria spp. Aranması

NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria spp. Aranması

NF-N˚BIO-12/18-03/06 VIDAS Listeria Duo (LDUO)

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria spp. Aranması

TS EN ISO 11290-1

Kullanım Suyu

Koliform Bakteri Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

SM 9222 B

Kullanım Suyu

Escherichia coli Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

SM 9222 H

Kullanım Suyu

Fekal Enterokokların Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 7899-2

Kullanım Suyu

Koloni Sayımı (22°C)

TS EN ISO 6222

Kullanım Suyu

Koloni Sayımı (37°C)

TS EN ISO 6222

Kullanım Suyu

İletkenlik Tayini


SM 2510 B

Gıda
Yem

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GeneScan GMO Screen RT 35S/NOS/FMV (IPC) Test Kiti)
ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kit Manual, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Et ve Et Ürünleri
Jelatin

Tür Tespiti (Balık DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Congen Surefood ALLERGEN Fish Test Kit Manual)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti)
ISO 21571

Gıda, Yem

Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-GH-015), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti)
ISO 21571

Gıda, Yem

Bitki Spesifik Soya Geni Aranması
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-GM-002), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins GeneSpin DNA izolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

GHB 614 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-006), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

CV127 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-011), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-008), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

MON87701 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-010), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

MON87708 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-012), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-002), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda
Yem

Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-ZM-002), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda
Yem

DAS40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

DAS44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Method (QT-EVE-GM-015),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

DAS68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Method (QT-EVE-GM-013),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Gıda, Yem

DAS81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Method (QT-EVE-GM-014),
ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Et ve Et Ürünleri

Tür Tespiti (Eşek DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Donkey)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Manuel)

Sporcu Gıdası

Kreatin Monohidrat ve Kreatinin Hidroklorür Tayini 
HPLC Metodu

İşletme İçi Metot-ML-6.01-911
(Determinazione Della Creatina e Della Creatinina in integratori Alimantari Mediante HPLC/UV Visible metodundan modifiye edilmiştir)

Çikolata

Tuz Tayini
Titrimetrik Yöntem

AOAC 971.27

Gazlı İçecekler

Karbondioksit Tayini

TS 2259

Gıda (Ekstrakte Edilen Yağda)

Asitlik Tayini

TS 2383, TS 8371, TS 2590, TS 7474, AOCS Cd 3d-63, TS 2589, TS 894

Buğday Unu

Asitlik Tayini (Sülfürik Asit Cinsinden)

TS 4500

Alkolsüz İçecekler
Meyve ve Sebze Suları

Yoğunluk Tayini

TS EN 1131
TS 522

Gıda

Clostridium perfingens Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 7937

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Besinleri
Devam Sütü
Süt ve Süt Ürünleri

Pseudomonas sp. Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO/TS 11059

İçecekler

Tuz Tayini
Titrimetrik Metot

AOAC 971.27

Süt ve Süt Ürünleri (asitliği 8 mmol/100g yağ’dan fazla olan olgunlaştırılmış peynir hariç)

Süt Yağı Harici Yağ Aranması
GC-FID Metodu

TS EN ISO 17678

Tuz

Ferrosiyanür Tayini
Spektrofotometrik Metot

EuSalt/AS004

Süt

Donma Noktası Tayini

Funke Gerber CryoStar 1
ISO 5764

Gıdalar
(Şarap hariç)

Mangan (Mn), Krom (Cr), Kobalt (Co), Selenyum (Se) Tayini
ICP-MS Metodu

NMKL 186

Süt ve Süt Ürünleri

Nitrit - Nitrat Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

NMKL 165

Bal, Pekmez

Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz, Maltoz) Analizi
HPLC-RID Metodu

Bestimmung des Gehaltes an den Sacchariden Fructose, Glucose, Saccharose, Turanose und Maltose.

HPLC-Verfahren, DIN 10758

Sporcu Gıdaları (Katı ve Sıvı), Enerji İçecekleri, Alkolsüz İçecekler (Gazlı- Gazsız)

Kafein Tayini
HPLC Metodu

Journal of AOAC International Vol.76, No.2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

AFNOR BIO- 12/32-10/11 (VIDAS UP Salmonella (SPT)

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

NF-BIO-12/16-09/05 VIDAS Easy Salmonella (SLM)

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

AFNOR BIO-12/09-07/02 VIDAS LMO2
AOAC 2004.02
BioMeriux VİDAS Listeria monocytogenes II (LMO2)

Gıda Yem

MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi
Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Method (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO 24276

Kit Metodu (Eurofins Genespin DNA İzolasyon Kiti, Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kiti), ISO 21571

Et ve Et Ürünleri
Jelatin

Tür Tespiti (Sığır DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Bovine)
Kit Metodu (Surefood PREPAdvanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Et ve Et Ürünleri
Jelatin

Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Pork)
Kit Metodu (Surefood PREPAdvanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Et ve Et Ürünleri

Tür Tespiti (Hindi DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Turkey)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Et ve Et Ürünleri

Tür Tespiti (Tavuk DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Chicken)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Et ve Et Ürünleri

Et Tür Tayini (At Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Horse)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Et ve Et Ürünleri

Et Tür Tayini (Koyun Eti Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Sheep)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Et ve Et Ürünleri

Tür Tespiti (Keçi DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Goat)

Kit Metodu (Qiagen Mericon Food Kit Metodu)

Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar

Gluten Miktar Tayini
ELISA Metodu
Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu

ELISA Kit Prosedürü (AOAC Official Method 2015.05 RIDASCREEN Gliadin Competitive R7021 Kiti)

Gıda

Asesülfam K,
Aspartam
Sakkarin Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

TS EN 12856

Gıda

Sorbik Asit, Benzoik Asit ve PHB Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu

NMKL 124

Gıda (kurutulmuş soğan, pırasa ve lahana hariç)

Kükürtdioksit (SO2) Tayini

AOAC 990.28

Çekirdek ve Öğütülmüş Kahve

Suda Çözünen Madde Tayini (KM'de)

TS 13423

Bitkisel Yağlar

Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar Tayini

TS EN ISO 663

Bitkisel Yağlar

Özgül Ağırlık Tayini

TS 894

Tuz Yemeklik

Sodyum Klorür Tayini

Food Chem. Codex, 7th Edition

Tuz Yemeklik

Suda Çözünmeyen Madde Tayini

TS 933

Tuz Yemeklik

Asitte Çözünmeyen Madde

TS 933

Siyah Çay

Nem Tayini

TS 1562

Siyah Çay, Yeşil Çay

Su Ekstraktı Tayini

TS ISO 9768

Siyah Çay

Suda Çözünen Kül Tayini

TS 1565

Siyah Çay

Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini

TS 1567

Fermente Süt Ürünleri

Toplam Spesifik Mikroorganizma Sayımı

TS ISO 7889

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Escherichia coli Sayımı

TS 16649-2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koagulaz Pozitif Stafilokokların Sayımı
(Staphylococcus aureus ve diğer türler)

ISO 6888-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Küf ve Maya Sayımı
Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-2

Kullanım Suyu

Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sporlarının Aranması ve Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

ISO 6461-2

Kullanım Suyu

Pseudomonas aeruginosa Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

ISO 16266

Salça ve Domates Püresi

Howard Küf Sayımı

TS 1466

Gıda, Yem

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore GDO Tarama S35-TNOS-FMV Test Kit Protokolü), ISO 21569, ISO 24276

Gıda, Yem

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV, bar)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (SureFood® GMO SCREEN 4plex 35S/NOS/FMV+IAC Kit Protokolü), ISO 21569, ISO 24276

Fıstık İçeren Gıdalar

Bezelye Geni Aranması
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme içi Metot- "ML-8.01-282 (B.Brezna, L. Hudecova, T.Kuchta. Detection of pea in food by real time polymerase chain reaction (PCR). Eur Food Res Technol (2006) 222: 600-603'dan modifiye edilmiştir.

Gıda, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Alerjen Tespiti (Kereviz Geni Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (R-Biopharm Surefood Allergen Celery S3605)

Gıda Yem

Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (R-Biopharm SureFood® Animal ID Pork SENS PLUS V)

Kit Metodu (Surefood PREP Advanced Kiti, Qiagen Mericon Food Kit Manuel)

Et ve Et Ürünleri

Yabancı Doku Tespiti /Histolojik Muayene Baş Eti, Kemik, Kıkırdak, Sakatat (Mide, Bağırsak, K.ciğer, Dalak, Böbrek, Akciğer, Pankreas,vb,) Yabancı Doku (Kıl, Tüy, Deri)
Histolojik Yöntem

TS 13511

Gıda (Sodyum Klorür İçeriği 0.05%-33% olan)

Tuz Tayini
Titrimetrik Yöntem

NMKL 178

Gıda

Kül Tayini

NMKL 173

Gıda

pH Tayini
Potansiyometrik Metot

NMKL 179

Meyve ve Sebze Ürünleri

Briks (Suda Çözünen Katı Madde Tayini)
Refraktometrik Metot

TS ISO 2173

Kullanım Suyu

Legionella Sayımı

TS EN ISO 11731

Gıda, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

E. coli O157 Aranması

bioMérieux VIDAS UP O157 ECPT

Kullanım Suyu

Fekal Koliform Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

SM 9222 D

Gıda

Osmofilik Maya Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-2

Kullanım Suyu

Element Tayini (Sb, Al, As, Cu, Hg, Zn, Fe, Cd, Sn, Co, Cr, Pb, Mn, Ni, Se, Na, K, Mg, Ca, P)
ICP-MS Metodu

NMKL 186
EPA 200.8

Yem ve Yem Katkıları

Element Tayini (Pb, Cd, Hg, As, Al, Mn, Cu, Zn, Se, Fe, Mg, Na, Ca, P, K, Ni, Co, Cr)
ICP-MS Metodu

NMKL 186
TS EN 15621

Gıda ile Temas Eden Kağıt ve Karton Esaslı Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon Element Tayini (Pb, Cd, Hg, As)
ICP-MS Metodu

TS EN 645
TS EN 645
TS EN 12498
NMKL 186

Hafif Fırıncılık Ürünleri, Puding

Propiyonik Asit ve Propriyonatların Tayini
GC-FID Metodu

İşletme İçi Metot -ML-6.01-948-Rev 00 (MP 0299’dan modifiye edilmiştir)

Tuz Yemeklik

Potasyum İyodür (Klasik) (İyot Tayini (Suda Çözünen KI olarak)

TS 933

Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Yağlı Tohumlar ve Ürünleri, Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları

Mikotoksin Analizi (Çoklu) (Aflatoksin (B1, B2, G1, G2) Okratoksin A (OTA) ZON, DON, Fumonisin (FB1+FB2), HT2, T2)
LC-MSMS Metodu

İşletme İçi Metot-ML-6.01-949-Rev 01 (Jasem Manual’dan modifiye edilmiştir)

Gıda, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

AFNOR BIO-12/11-03/04
bioMérieux VIDAS Listeria monocytogenes II (LMO2)

Kullanım Suyu

Koliform Bakteri Sayımı

Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 9308-1

Kullanım Suyu

Salmonella spp. Sayımı

TS EN ISO 19250

Kullanım Suyu

Escherichia coli Sayımı

Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 9308-1

Gıda, Yem, Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

AFNOR BRD 07/11- 12/05 RAPID’ Salmonella Agar-V10

Gıda

Tuz Eşdeğeri İçeriği (Na x 2.5)
ICP-MS Metodu

NMKL 186

Gıda Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria spp Aranması

AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’ L.mono-V11

Meyve suyu ve meyve suyuyla ilgili ürünler ve bunların bileşenleri

Alicyclobacillus spp. Sayımı

International Federation of Fruit Juice Producers, Method No12 (IFU MB 12)

Gıda Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Bacillus cereus Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

RAPID’B.cereus (BRD 07/26 - 03/19)

Gıda Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’ L.mono-V11

Kullanım Suyu

Patojen Stafilokokların Tespiti ve Sayımı

 Membran Filtrasyon Tekniği

NF T90-412

Gıda (Süt)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

Kinolon-Florokinolonlar Grubu-12 Adet

Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin; Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin

Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin

Macrolit Grubu-8 Adet Erythromycin; Neospiramycin; Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B; Tylvalosin

Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin

Streptogramin Grubu -1 Adet Virginamycin

Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide; Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine; Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole; Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine; Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline; Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole

Tetrasiklin Grubu-9 Adet Chlortetracycline; Doxycycline; Metacycline; Minocycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4- epiChlortetracycline; 4-epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 526 Rev 0" (M-H621’den modifiye edilmiştir.)

Gıda (Süt)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

Nitrofuran Grubu-4 adet

 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one (AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD); Semicarbazide (SEM)

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev 0" (M- P057’den modifiye edilmiştir.)

Gıda (Peynir)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

 Kinolon-Florokinolonlar Grubu-12 Adet

Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin; Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin

Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin

Macrolit Grubu-7 Adet Erythromycin; Neospiramycin; Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B

Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin Streptogramin Grubu -1 Adet Virginamycin

Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide; Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine; Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole; Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine; Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline; Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole

Tetrasiklin Grubu-8 Adet Chlortetracycline; Doxycycline; Metacycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4-epiChlortetracycline; 4- epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 526 Rev 0" (M-H621’den modifiye edilmiştir)

Gıda (Peynir)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

 Nitrofuran Grubu-4 adet

 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one (AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD); Semicarbazide (SEM

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev 0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.

Gıda (Yoğurt)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

Nitrofuran Grubu-4 adet

3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one (AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD); Semicarbazide (SEM)

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev 0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.)

Gıda (Yumurta)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

 Kinolon-Florokinolonlar Grubu-12 Adet

Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin; Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin

Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin

Macrolit Grubu-7 Adet Erythromycin; Neospiramycin; Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B

Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin Streptogramin Grubu -1 Adet Virginamycin

Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide; Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine; Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole; Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine; Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline; Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole

Tetrasiklin Grubu-8 Adet Chlortetracycline; Doxycycline; Metacycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4-epiChlortetracycline; 4- epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline

İşletme İçi Metot-ML-6.01- 526 Rev 0"

(M-H621’den modifiye edilmiştir)

Gıda (Yumurta)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

Nitrofuran Grubu-4 adet

 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one (AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1- Aminohydantoin hydrochloride (AHD); Semicarbazide (SEM)

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 527 Rev 0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.)

Gıda (Bal)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

 Kinolon-Florokinolonlar Grubu-12 Adet

Ciprofloxacin; Danofloxacin; Difloxacin; Enoxacin; Enrofloxacin; Flumequin; Lomefloxacin; Marbofloxacin; Nalidixic Acid; Ofloxacin; Oxolinic Acid; Sarafloxacin

Linkozamid Grubu-1 Adet Lincomycin

Macrolit Grubu-8 Adet Erythromycin; Neospiramycin; Oleandomycin; Spiramycin; Tilmicosin; Tylosin A; Tylosin B; Tylvalosin

Sefalosporin Grubu-1 Adet Cephapirin

Streptogramin Grubu -1 Adet Virginamycin

Sulfanamid Grubu-23 Adet Sulfabenzamide; Sulfacetamide; Sulfachloropyridazine; Sulfaclozine; Sulfadiazine; Sulfadimethoxine; Sulfadoxine; Sulfaguanidine; Sulfamerazine; Sulfamethazine; Sulfamethizole; Sulfamethoxazole; Sulfametoxidiazine; Sulfamethoxypyridazine; Sulfamonomethoxine; Sulfamoxole; Sulfanilamide; Sulfaphenazole; Sulfapyridine; Sulfaquinoxaline; Sulfathiazole; Sulfisomidine; Sulfisoxazole

Tetrasiklin Grubu-9 Adet Chlortetracycline; Doxycycline; Metacycline; Minocycline; Oxytetracycline; Tetracycline; 4- epiChlortetracycline; 4-epiOxytetracycline; 4-epiTetracycline

İşletme İçi Metot-ML-6.01- 528 Rev0" (M-H621’den modifiye edilmiştir)

Gıda (Bal)

Seçilmiş Bazı Veteriner İlaçları Kalıntılarının Analizi LC-MS/MS Metodu

Nitrofuran Grubu-4 adet

 3-Amino-5-morpholinomethyl-oxazolidin-2-one (AMOZ); 3-Amino-2-oxazolidinone (AOZ); 1-Aminohydantoin hydrochloride (AHD); Semicarbazide (SEM)

"İşletme İçi Metot- ML-6.01- 527 Rev 0" (M-P057’den modifiye edilmiştir.)

Gıda, Yem

DP-73496 Kanola Tip Belirleme Analizi

Real Time PCR Metodu

 Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-BN-009), ISO 21569, ISO 24276

Gıda, Yem

Bitki Spesifik Kanola Geni Aranması

Real Time PCR Metodu

 Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-BN-012), ISO 21569, ISO 24276

Gıda Yem

GHB811 Pamuk Tip Belirleme Analizi

Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-013), ISO 21569, ISO 24276

Gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler

Metal Migrasyonu Tayini (Alüminyum (Al)- Nikel (Ni)-Demir (Fe)-Bakır (Cu)-Çinko (Zn)-Baryum (Ba)-Lityum (Li)-Mangan (Mn)-Kobalt (Co)-Arsenik (As)-Kadmiyum (Cd)-Krom (Cr)-Kurşun (Pb)-Antimon (Sb)-Cıva (Hg)- Terbium (Tb)-Europium (Eu)-Gadolinium (Gd)-Lanthanum (La)- Kalsiyum (Ca)-Magnezyum (Mg)-Potasyum (K)-Sodyum (Na))

"İşletme İçi Metot-ML-6.01- 907 Rev 3" (AP (89)1, TGK 2013/34, TS EN 13130-1, TS EN ISO 17294-1, Anonim 2009)

Gıda ile temas eden malzeme ve maddeler

Duyusal Değerlendirme

DIN 10955 TS ISO 13302 TS EN 1230-1 TS EN 1230-2 TS 13793

Gıda, Yem

MON94100 Kanola Tip Belirleme Analizi

 Real Time PCR Metodu

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-BN-014), ISO 21570, ISO24276

Tereyağı

Yağsız Süt Kuru Maddesi Tayini

Gravimetrik Metot

TS 1331

Tereyağı

Yağ Tayini

 Gravimetrik Metot

TS 1331

Gıda

Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini (Glutamik Asit Cinsinden)

Spektrofotometrik

R-Biopharm L-Glutamic Acid Colorimetric Method for the determination of L-glutamic acid in foodstuffs and other materials

Tereyağı

 Nem Tayini

TS EN ISO 5534

Ambalaj Malzemeleri

(Kağıt ve Karton Esaslı Malzemeler)

Nem Tayini

EN ISO 287

Kullanım Suyu

Nitrit ve Nitrat Tayini

HPLC-UV/DAD Metodu

İşletme İçi Metot -ML-6.01- 950 (NMKL 165’den 'den modifiye edilmiştir.)

Peynir

Sitrat Tuzları Analizi

İşletme İçi Metot -ML-6.01- 530 (DM21/04/86 PAR17’den modifiye edilmiştir)

Peynir

Fosfat Tuzları Analizi

İşletme İçi Metot -ML-6.01- 529

(MP 1695’ten modifiye edilmiştir)

Süt

Yağ Tayini

 Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No:3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.1 Milk aplikasyon metodu)

Ayran

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev

No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.1 Milk aplikasyon metodu)

Peynir Altı Suyu

Yağsız Süt

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3"(Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.3 Skim Milk and Whey aplikasyon metodu)

Koyulaştırılmış Süt

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.4 Condensed Milk aplikasyon metodu)

Süt Tozu

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.6 Powdered Milkaplikasyon metodu)

Krema

Kaymak

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.7 Cream aplikasyon metodu)

Peynir

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.7 Cream aplikasyon metodu)

Dondurma

Yağ Tayini

Gerber Metodu

İşletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" ( Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.10 Cheese aplikasyon metodu)

Tereyağı

Yağ Tayini

Gerber Metodu

şletme İçi Metot "ML-6.01- 940, Rev No: 3" (Funke Gerber Apk. Notları Funke Gerber Laboratory Catalogue for Milk Analysis; 3.11 Ice Cream aplikasyon metodu)

Yoğurt

Yağ Tayini

Gerber Metodu

TS 1330

Zeytin Ezmesi

Tuz Tayini

Titrimetrik Yöntem

TS 591

Mayonez

Asitlik Tayini

TS 7437

Kozmetik Ürünler

Escherichia coli Aranması

ISO 21150

Kozmetikler

Pseudomonas Aeruginosa Aranması

ISO 22717

Kozmetikler

Staphylococcus Aureus Aranması

ISO 22718

Kozmetikler

Candida Albicans Aranması

ISO 18416

Kozmetikler

Maya ve Küf Sayımı

ISO 16212

Kozmetikler

Aerobik Mezofilik Bakterilerin Tespiti ve Sayımı

ISO 21149

Kozmetik Ürünler

Antimikrobiyal Koruyucu Etkinliğin Değerlendirilmesi

ISO 11930

Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler

Bakteri Öldürme Etkinliğinin Değerlendirilmesi,
Nicel Süspansiyon Deneyi

TS EN 1276

Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler

Mantar Öldürme Etkinliğinin Değerlendirilmesi,
Nicel Süspansiyon Deneyi

TS EN 1650+A1

Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler

Veterinerlik Alanda Bakteri Öldürme Etkinliğinin Değerlendirilmesi
Nicel Süspansiyon Deneyi

TS EN 1656

Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler

Veterinerlik Alanda Mantar Öldürme Etkinliğinin Değerlendirilmesi
Nicel Süspansiyon Deneyi

TS EN 1657

Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler

Tıbbi Alanda Bakteri Öldürme Etkinliğinin Değerlendirilmesi
Nicel Süspansiyon Deneyi

TS EN 13727+A2

Kimyasal Dezenfektanlar ve Antiseptikler

Tıbbi Alanda Mantar Öldürme Etkinliğinin Değerlendirilmesi
Nicel Süspansiyon Deneyi

TS EN 13624

Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri

Toplam Aktif Madde Tayini

TS 518

Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri

pH Tayini

TS 518

Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri

Yoğunluk Tayini

TS 781 ISO 758

Yumuşatıcı

pH Tayini

TS 6365 EN 1262

Oksijen Bazlı Ağartıcı İçeren Deterjanlar

Aktif Oksijen, Sodyumperborat Sodyumperkarbonat Tayini

İşletme İçi Metot ML-13.01-009 Rev.6
(Modifiye edilen DMO R-09.g)

Yağ Sökücü ve Temizleyici

Serbest Alkali Tayini

TS 13396

Tuvalet Temizleme Maddesi

Toplam Asitlik (Hidroklorik Asit ve Fosforik Asit cinsinden) Tayini

TS 13411

Sabun

Klorür Tayini

TS 54

Sabun

Yağ Asitleri Tayini

TS 54

Sabun

Asit Sayısı Tayini

TS 54

Sabun

Yağ Asitleri Titr Derecesinin Tayini

TS 54

Sabun

105 °C de Uçucu Maddeler Tayini

TS 54

Sabun

Sabunlaşmamış Maddelerin Tayini

TS 54

Sabun

Sabunlaşmamış Yağlı Maddelerin Tayini

TS 54

Sabun ve Deterjanlar

Gliserin Tayini

TS ISO 1066, DMO R-05.l/13.05.2015

Biyosidal Ürünler

Aktif İyot Tayini

TS 7344

Biyosidal Ürünler

Benzalkonyum Tayini

HPLC-UV/DAD Yöntemi

İşletme İçi Metot ML-13.01-112 Rev.3
(Modifiye edilen Rapid Determination of Benzalkonium Chloride in aCosmetic - Thermo Application Note)

Biyosidal Ürünler

Aktif Klor Tayini

TS 3464

Biyosidal Ürünler

Sodyum Hipoklorit Tayini

TS 3464

Biyosidal Ürünler

Hidrojen Peroksit Tayini

QATM 202B

Biyosidal Ürünler

Gluteraldehit Tayini

Pharmaceutica Acta Helvetiae 69

Biyosidal Ürünler

Klorhekzidin Diglukonat Tayini-HPLC-UV/DAD Yöntemi

USP26 NF40

Biyosidal Ürünler

Benzalkonyum Klorür (C8-C10-C12-C14-C16-C18) Tayini

LC-MS/MS Yöntemi

İşletme İçi Metot ML-13.01-119 Rev.2
(Modifiye edilen Siliker İtalya Method 004)

Biyosidal Ürünler

DiDesil DiMetil Amonyum Klorür (C8-C10-C12) Tayini

LC-MS/MS Yöntemi

İşletme İçi Metot ML-13.01-119 Rev.2
(Modifiye edilen Siliker İtalya Method 004)

Biyosidal Ürünler

Etil Alkol Tayini
GC Yöntemi

AOAC 983.13

Biyosidal Ürünler

Metil Alkol Tayini
GC Yöntemi

AOAC 983.13

Biyosidal Ürünler

İzopropil Alkol Tayini
GC Yöntemi

AOAC 983.13

Biyosidal Ürünler

pH Tayini

OECD Guideline For The Testing of Chemicals, 122 (26.07.13)

Biyosidal ve Kozmetik Ürünler

Yoğunluk Tayini

OECD Guideline For The Testing of Chemicals, 109 (27.05.95)

Biyosidal ve Kozmetik Ürünler

Viskozite Tayini

TS ISO 6388

Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri

Katyonik Aktif Madde Tayini

İşletme İçi Metot ML-13.01-004 Rev.5
(Modifiye edilen DMO R-1.e)

Deterjanlar ve Kişisel Temizlik Ürünleri

Anyonik Aktif Madde Tayini
İki Fazlı Titrasyon Yöntemi

İşletme İçi Metot ML-13.01-002 Rev.5
(Modifiye edilen DMO R-09g)

Biyosidal Ürünler

Cilt İrritasyon Testi

 

OECD 439

Biyosidal Ürünler

Laktik Asit Miktarı Tayini
HPLC-UV/DAD Yöntemi

İşletme İçi Metot-ML-13.01-114 Rev.1
(HYPRED, Lactic Acid Determination by HPLC, Nisan 2011’den modifiyeedilmiştir)

Biyosidal Ürünler

Sodyum Perkarbonat Tayini

DMO R-09.g/29.12.2009

Biyosidal Ürünler

Tetraacetylethylenediamin Tayini

R G No: 22514, 27.12.1994

Biyosidal Ürünler

Parasetik Asit Tayini

İşletme İçi Metot – ML-13.01-107 Rev.2
(QATM 202B’dan modifiye edilmiştir)

 

Biyosidal Ürünler
Kozmetik Ürünler

Görünüm, Adet, Koku ve Renk Kontrolü

İşletme İçi Metot – ML-13.01-132 Rev.0
(TS 7344, European Pharmacopoeia EP 10.8, Regulation (EC) No1223/2009, TS 12439’dan modifiye edilmiştir)

Biyosidal Ürünler

5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one (CMI)+2-methyl-4-isothiazolin-3-one (MI)Tayini
HPLC DAD Metodu

İşletme İçi Metot-ML-13.01-116 Rev.1
(Method for the analysis of 2-methyl-4-isothiazolin-3-one (MI) and 5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one (CMI) in cosmetic products, NERI TechnicalReport No.297’dan modifiye edilmiştir)

Biyosidal Ürünler

Quat (Quaternary ammoniumcompounds, benzyl-C12-18-alkyldimethyl, salts with 1,2-benzisothiazol-3(2H)-one1,1-dioxide (1:1)
HPLC-DAD Metodu

İşletme İçi Metot-ML-13.01-131 Rev.1
(S. C, Johnson and Son, Inc. Worldwide Consumer Products RD&EChemical Technology & Support Division Analytical Product ResearchDepartment Number: ARTM-WQl0597A Effective Date: 06/08/05 ‘danmodifiye edilmiştir)

Biyosidal Ürünler

Povidon İyot Tayini

TS 7344
European Pharmacopoeia EP 10.8

 

Su

Klorür Tayini
Titrimetrik Metot

SM 4500- Cl- B

Su

Koloni Sayımı (22°C)

TS EN ISO 6222

Su

Koloni Sayımı (37°C)

TS EN ISO 6222

Su

Escherichia coli
Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

SM 9222 H

Su

Koliform Bakteri Sayımı
Membran Filtrasyon Tekniği

SM 9222 B

Su

Fekal Enterokokların Sayımı-Membran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 7899-2

Su

Legionella sayımı
Memran Filtrasyon Tekniği

TS EN ISO 11731